טומהוק - למה רק בחורף?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

טומהוק - למה רק בחורף?

הודעהעל ידי טריקולורית » 03 אוגוסט 2011, 06:48

בוקר טוב,

קניתי טומהוק וכתוב עליו בין השאר שהוא נגד חמציצים למיניהם, חלבלוביים למיניהם והגה. התברכתי בשלושתם אז הוא ממש מתאים.

אבל כתוב גם שכדי להדביר רחבי עלים בדשא משתמשים בטומהוק בחורף. למה?

מה יקרה אם אשתמש בקיץ? הדשא ייפגע?
טריקולורית

Re: טומהוק - למה רק בחורף?

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 03 אוגוסט 2011, 09:25

טומהוק הוא חומר הדברה הפועל על צמחים שונים בדרך של עיכוב, או מניעה, של תהליך הפוטוסינתזה. החומר נספג וחודר דרך העלווה ומגיע עד לשורשים אבל עיקר פעילותו, כאמור, היא על העלווה והגבעולים הירוקים בהם מתרחש תהליך ההטמעה. תהליך זה הוא יעיל ביותר בצמחים שזה עתה הנצו וצימחו מספר לא גדול של עלים ראשוניים. בצמחים כאלו תהליך הפוטוסינתזה גם עוצמתי ביותר וגם חיוני להתבססות הצמח. הפרעה לתהליך ההטמעה במצב זה פרושה קמילתו וחיסולו המהיר של הצמח. רחבי העלים שמפריעים לך נובטים וצומחים בקצב מזורז בחורף ולא בקיץ. כיום הפעילות של החומר עליהם תהיה מינימלית ואולי כלל לא תשפיע. הצמחים כיום מבוססים וצימוחם איטי במיוחד. לכן ההמלצה לרסס עם החומר בחורף דווקא. אבל יותר מכך, יש לרסס בתוך יום אחרי ירידת גשם או אחרי השקיה. המים מעודדים את הצמח להגביר צימוח דבר, כפי שכבר הבנת, מהווה את הרקע הטוב ביותר לפעילות חומר ההדברה. הקפידי להשקות היטב מספר שעות לפני הריסוס, אבל אל תרססי בימים בהם יורד גשם שישטוף את החומר מעל לעלים. בכל מקרה אין לרסס בחומר בתנאי יובש וחום גבוה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי טריקולורית » 03 אוגוסט 2011, 14:34

קודם כל תודה על ההסבר המאלף. לא ידעתי איך החומר עובד ועכשיו הכל ברור יותר.

אם הבנתי נכון, החומר לא פוגע בדשא - לא בחורף ולא בקיץ.

החמציץ הזעיר אצלי אכן נובט בחורף, אבל החלבלוב הפושט נובט במרץ גם בקיץ. את הדשא הוותיק אני משקה פעם בשבועיים, אבל יש לי דשא חדש יותר ופחות צפוף שמקבל השקיה פעם בשבוע, ושם הפושט נובט כל הזמן למרות שפיזרתי מונע נביטה כבר שלוש פעמים.

אני אנסה את הטומהוק על הפושט הזה ואדווח.

תבורך :]
טריקולורית

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 03 אוגוסט 2011, 18:00

בתיאוריה הוא לא אמור לפגוע בדשא. אולם, כאשר הצימוח נמרץ (=קיץ) תיתכן פגיעה מסוימת. נסי ודווחי לנו על התוצאות.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד