כתמי יובש בדשא

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

כתמי יובש בדשא

הודעהעל ידי ep333 » 04 יוני 2011, 20:01

אז הקיץ הגיע ואיתו הצרות..
מדשאה שאתם כבר מכירים כאן
יש איזור בדשא שמתחיל להראות מסכן (עדיין לא יבש לגמרי) העלים הירוקים הופכים דקים יותר - הוא נראה הרבה פחות רענן שם, ויש אווירה של עוד מעט יהיה כתם יבש.
מצרף תמונות מאיזור טוב ומהאיזור היבש ותמונה כללית
המדשאה דוללה וטופלה במקסגרד שבוע שעבר.

הצעות?
רעיונות?
תודה.
ערן
קבצים מצורפים
Overview.jpg
dry.jpg
good.jpg
ep333

Re: כתמי יובש בדשא

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 05 יוני 2011, 08:29

בדוק אם הדשא היבש, הנראה בתמונה השניה בינות לעלים ירוקים, נתלש בקלות על ידי משיכה או שמא אינו נתלש. אם נתלש בקלות, סימן ששורשיו אכולים והגורם לכך הם זחלי עשים וחיפושיות המתחפרים בעומק הקרקע וניזונים משורשי הדשא העסיסיים. אם לא נתלש, קח עלים "חצי יבשים" שרואים בהם גם קטעים ירוקים וצלם עלה כזה בתמונת תקריב חדה משני צידיו. צרף כאן וננסה לאבחן את גורם המחלה. בינתיים, קח מגרפה בעלת שיניים נוקשות וגרף בכח את כל העלווה היבשה הממלאת את הדשא שלך. הקש היבש הזה הוא מקום דגירה למזיקים וגורמי מחלות.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי אבי יפת » 11 יוני 2011, 09:33

שלום למומחים ולחברי הפורום.ותודה לערן על התמונות שחסכו ממני לשלוח גם את התמונות הדי דומות שלי.

יש לי אותה בעיה.

אכן כן, הדשא החצי יבש נתלש בקלות.

מה השלב הבא?

אבי
אבי יפת

הודעהעל ידי moshek » 14 יוני 2011, 06:40

גם אני מצטרף לשאלה .....
moshek

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 14 יוני 2011, 07:10

חבל שאתם מצטרפים לשואל במקום לערוך חיפוש פשוט בפורום. על השאלה הזו ענינו מאות פעמים, אם לא יותר מכך, במהלך השנים. חיפוש היה מקצר את זמן ההמתנה לתשובה ומקל גם עלינו בכך שלא נצטרך שוב ושוב לדקלם את הדברים. אני מצרף הפניה לאחת התשובות האלה אותה בחרתי באופן אקראי. יש עוד הרבה תשובות וחלקן עשויות להתאים יותר לשואל זה או אחר. על כל פנים, צריך לרסס, או לפזר, חומר הדברה נגד זחלי עשים וחיפושיות שהם גורמי הנזק. עדות ברורה אחת לכך שהזחלים פעילים בדשא תקבלו אם תצפו בדשא בשעות הבוקר ואחרי הצהריים. תראו ציפרים המבקרות ונוברות בדשא. מטרתן לשלוף את הזחלים הטעימים מעומק ציצת השורשים היכן שהם עסוקים בארוחה שלהם. לגבי חומרי הדברה, בעבר נהגנו להמליץ על דורסבן גרגרי, פירינקס, דיזיקטול ובטרואיד. מאז נאסר כליל לשימוש דיזיקטול וגם האחרים מוגבלים. כיום החומר המומלץ הוא טלסטאר. רצוי להשיגו בתצורה נוזלית ולרסס באמצעותו. פעם בשבוע בשעות הבוקר המוקדמות, אחרי השקיה טובה ומיד אחרי הריסוס לתת השקיה קצרה של 5 דקות לכל היותר. כאשר הדשא משתקם (ציפורים מפסיקות לפקוד את המקום) אפשר לרדת לטיפול מזדמן, אחת לכל 3-4 שבועות. להקפיד על הוראות הבטיחות שעל האריזה. אין לסמוך על דשנים המכילים אחוז קטן של חומרי הדברה, דוגמת מקסגרד. חבל על הכסף, החומרים האלו טובים לשימוש רק כאשר לא קיימת בעיה של ממש.

קראו עוד כאן:
viewtopic.php?f=4&t=598
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום מדשאה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים