גיזום עץ רימון

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

גיזום עץ רימון

הודעהעל ידי ברושים » 03 ינואר 2011, 12:12

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי עצי פרי.
עץ רימון בן 5 שנים, העליו כבר נשרו, האם אפשר לגזום אותו עכשיו?
למה לימונים השנה מאוד גדולים, אבל הכליפה החיצונית בצבע אפור - צהוב עם כתמים, יש לא מעט גם רקובים ביפנים?
האם יש מה לעשות כדי למנוע בעתיד את התופעה?

תודה
כהן יצחק
ברושים

Re: גיזום עץ רימון

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 03 ינואר 2011, 22:41

לגבי גיזום הרימון (שיח, לא עץ), התשובה חיובית.
לגבי הלימון, השאלה נחלקת לשניים. הצבע האפור מעיד על תאים מתים בקליפת הפרי. התאים מתים לאחר שהדפנות שלהם מנוקבות ונשאב מהם המוהל הפנימי. הגורם הוא כמעט תמיד מזיק זעיר, מוצץ מוהל, העונה לשם תריפס הקיקיון. לפעמים מדובר בקרובו תריפס ההדר. בנוסף, נקבת התריפס מטילה כ-25 ביצים בתוך הקליפה מהן בוקעות רימות התוקפות את הפרי הצעיר. אזורי הקליפה הפגועים נידחים כלפי חוץ ושכבת אפידרמיס חדשה מתפתחת במקומם. כך הולכת ומתעבה הקליפה מעבר לרגיל והפרי גדל בנפח. הטיפול כנגד התריפס הוא מיד עם חנטת הפרי ועד שהוא מגיע לקוטר של כ-4 סמ'. מרססים בנימגארד אחת לשבוע-שבועיים, בהתאם לדרגת החומרה של מתקפת המזיק. אפשר בנוסף גם להגמיע קונפידור, ורצוי יותר תחליפיו כגון קונפידנס או קוהינור. במקרה של הגמעת קונפידור אין לצרוך את הפירות במשך חודש מיום ההגמעה. לגבי הריקבון עליו אתה מדווח, לכך עלולים להיות מספר גורמים. צלם תמונה של פרי נגוע וצרף אותה כאן לאיבחון.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי ברושים » 06 ינואר 2011, 18:43

שלום
צרפטי תמונה של לימונחם הפגומים . הקליפה שלההם מאוד עבה.

תודה
יצחק כהן
קבצים מצורפים
Untitled.jpg
ברושים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 06 ינואר 2011, 21:35

מהתמונה שצרפת לא ניתן ללמוד דבר על ריקבונות בפרי. על היתר כבר כתבתי לך. נראה לי ביותר שאם הפרי רקוב הרי שהריקבון קשור בפגיעה האחרת והטיפול שרשמתי לך עשוי לענות על שתי הבעיות. כאמור, ריקבון עלול לנבוע מחדירת פתוגנים המצויים באוויר אל תוך הפרי דרך הנקבים שיוצרות רימות המזיק. לכן, הרחקת המזיק עשויה להועיל גם בפתרון בעית הריקבון.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 ינואר 2011, 06:34

על העץ שלי עשרות לימונים כאלו שבתמונה. כולם לפי בדיקה ,ראויים לשימוש. גם אני איני מצליח לזהות את סיבת המופע הזה על הלימונים. אצלי זה חדש. נפגנו רק הלימונים שמציצים החוצה מן העץ. אלו שבפנים לא פגועים.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי ASAFSH » 07 ינואר 2011, 11:07

אולי פגיעה של אקרית החלודה?
ASAFSH

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 07 ינואר 2011, 12:06

אכן, הפירות הפגיעים ביותר להתקפת התריפס הם אלה המצויים במעטפת החיצונית של העץ. הפנימיים יותר לא מתגלים בקלות לתריפס ובדרך כלל אינם סובלים מהתופעה. בנוסף, הפירות החיצוניים סובלים מרוחות ושמש, דבר המעצים את הפגיעה על פני קליפת הפרי.

הפירות בתמונה לא מראים סימני פגיעה על-ידי אקרית החלודה.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים