כמות תערובת שתילה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

כמות תערובת שתילה

הודעהעל ידי כמאל » 20 אפריל 2009, 19:49

כמה תערובת שתילה אפשר להכניס באדנית אורך מטר עומק 37 ס"מ רוחב 40 ס"מ . אם שותלים ברוש לימון בתוכם יכול להתקים.
כמאל

Re: כמות תערובת שתילה

הודעהעל ידי סמי+ » 20 אפריל 2009, 21:33

שלושה שקי מצע משתלות של 50 ליטר כל אחד ולפני כן על קרקעית האדנית כ 10 ליטר טוף-לשם ניקוז.
והברוש יתקיים וגם יתפתח באדנית-שנים רבות. לא יצמח לגובה רב כמו באדמה-אבל יצמח יפה.
סמי+

הודעהעל ידי כמאל » 21 אפריל 2009, 10:27

כמה שתילים אפשר לשים
כמאל

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 21 אפריל 2009, 12:32

שלום לך:

תמהני על ידידי סמי שלא הזהיר אותך מהתעסקות עם המין הזה של ברוש. אנחנו במשתלות יגור משתדלים להסביר לכל הפונים כי העץ הזה אינו מתאים לאקלים ארצנו. במוקדם או במאוחר הוא נתקף על ידי פתוגן המביא לחיסולו המוחלט בלי שום אפשרות להצילו. העץ היה מאוד פופלרי בזמנו, מסיבות ברורות, אבל כיום נמנעים מלשתול אותו. בארץ מתו זקופים עשרות אלפי עצים כאלה במהלך השנים. יום אחד תתעורר, תביט מהחלון, והעץ הנהדר שלך יהיה יבש. במולדתו (אזור מאוד מוגבל ליד חוף האוקינוס השקט בקליפורניה) הוא משגשג. בכל שאר העולם הוא לא מצליח לשרוד. לפעמים הוא יתיבש בתוך שנה-שנתיים, ובמקרה היותר גרוע זה יקרה כאשר הוא יהיה כמעט במלוא הדרו בגיל 10-15. לכן, אני שב וממליץ לך, תתרחק מהמין הזה. הוא יפה ומריח טוב אבל לא חי לאורך שנים בארץ. חבל על כאב הלב בעתיד.

על כל פנים, אם גמור עמך לשתול אחד כזה אצלך אז כמובן רק עץ אחד במיכל שהכנת. במולדתו, שוב, הוא מגיע לגובה של 40מ' וקוטר של 4מ'. בארץ, הכי גדול שראיתי היה בגובה של 6מ'. ברור שבכל מקרה המיכל שלך לא יכיל יותר מעץ אחד.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי סמי+ » 21 אפריל 2009, 19:30

כ.סיון יקירי-מה נשמע ? בגינון-קיימים צמחים רבים המתחילים את חייהם כצמח בגודל המתאים לבית-כגון מיני דקלים רבים אבל גם עצים רבים. ורבים הנוהגים לשתלם במיכל בתוך הבית או בפטיו או במרפסת-ומשהגיעו לגודל שהבית כבר לא מכיל אותם-נהוג להעתיקם החוצה לגינה-שם הם ממשיכים להתפתח. השיקול שלי היה שחיי הברוש הלימוני בביתו של כמאל יהיו מוגבלים ממילא והברוש לא יישתל בחוץ-אלא אם כן הוא יחליט אחרת-ומכיוון שכך הרי שהוא ייהנה מהברוש למשך X שנים בבית כמה שיוכל -אם יהיה ממש גדול ויישרוד אז הוא יוכל להעתיקו החוצה או לגזמו. ואם לא יישרוד-אז לא. אזי ירכוש צמח חדש-מן הסתם לא ברוש.
במשתלת "צמד" ליד בארות יצחק-משתלה המתמחה בערערים-נמכרים עדיין ברושים לימוניים.
ואתה צודק לחלוטין-מספר הברושים הלימוניים התופסים גוון חלודה ונאספים אל אבותיהם-הולך וגדל וכבר ראיתי
גינות בהן 70-80 % מהברושים הללו בהיקף הבית כבר יבשים ובעלי הגינות לא מסלקים אותם מחוסר תקציב כנראה. יש גינה כזו בשכונת גני הדר בפ"ת שלדעתי מהווה סכנה כי היא מכילה חומר צמחי יבש ודליק לגובה מטרים לא מעטים ואם זה יידלק חלילה חצי מהבית יהיה מוקף. אם כבר העליתי זאת כאן ייתכן ואגש אליהם להזהירם בנושא זה-בלי נדר.
לילה נאה ואביב שמח.
סמי+

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 21 אפריל 2009, 21:21

סמי ידידי, השואל לא סיפר שהוא מתכוון לגדלו בתוך הבית. אם כן, זו הוספת חטא על פשע. לא שמעתי מימי על ברוש לימוני בתוך מבנה בתנאי תאורה לא הולמים עבורו. בכל מקרה, דעתנו היא - ואני מאמין שאינך סובר אחרת - שאין לעודד את הפצת העץ הזה בארץ.
ד"ש חמה לכל החברות והחברים המשותפים.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי סמי+ » 21 אפריל 2009, 22:29

מתוך זה שהוא שאל על שתילת ברוש במיכל הסקתי שזה מיועד למקום כלשהו בבית-לאו דווקא "בתוך" הבית.
אני כמובן לא מעודד שתילת ברוש לימוני.עוגמת הנפש (וההוצאה הכספית) הצפויות עם החלדתו של הברוש גדל הפירות צריכות להיות מפורסמות בציבור-מעבר לאיזכורים שלנו כאן בפורום. אני חושב שגוף המאקלם עצים כאלו בארץ חייב או צריך גם לעשות את ההיפך - לבצע אינטרודוקציה הפוכה לצמח שידוע שהוא בעייתי ולא להסתפק בכוחות השוק שינפו צמח זה משימוש ע"י הציבור.
לילה נאה.
סמי+

הודעהעל ידי כמאל » 22 אפריל 2009, 11:11

כל הכוונה שלי משתילת ברוש לימון לשם גדר זה בגינת גג במכילים אם הןא צמח בעיתי על מה אתם ממלצים בתוך אותם ממדים של אדנית שיכול לשרוד במזג אויר קר של בית גן ושיכול לתת מיני גדר חיה
כמאל

גדר חיה לאיזור ההר

הודעהעל ידי סמי+ » 22 אפריל 2009, 13:42

ברוש צריפי
ליגוסטרום ביצני
אדר סורי(צומח לאט וצריך עיצוב)
מילה ירוקת עד או מילה סורית(דורשת עיצוב)
עיצוב-פירושו שיש להתחיל בגיזומים/קיטומים מגיל צעיר כדי ליצור הסתעפויות ולמנוע גזע יחיד ארוך.
סמי+

הודעהעל ידי maor_lot » 14 מרץ 2010, 17:44

כמה עומק קרקע בערך צריכה מילה ירוקת עד (או צריך ליתר דיוק) כדי להגיע לגודל בינוני של שלושה-ארבעה?
maor_lot

הבא

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 4 אורחים