פרחים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

פרחים

הודעהעל ידי adikor » 20 ספטמבר 2010, 16:47

היי!
יש לי כמה שאלות:
1)לגבי שני הפרחים,הצבעוניים,רציתי לדעת לאילו תנאים הם זקוקים(שמש,צל,כמה מים?).
נאמר לי שאלו צמחים רב עונתיים,אך רציתי לדעת מהי תקופת הפריחה שלהם?

2)העציץ עם העלים הירוקים(שאת שמו אני לא יודעת...)התחיל להשחיר ולהצהיב בקצוות העלים כמו שניתן לראות.מדוע ומה עושים?

3)לאחרונה הופיעו לי בבית כל מיני ברחשים קטנים ומעצבנים כאלו,הם מסתובבים בבית ומתיישבים על הצמחים בפנים ובמיוחד על הבמבוק במטבח.
יש סיבה?האם זה בגלל הבמבוק או שאר הצמחים שנמצאים בתוך הבית?

תודה רבה רבה רבה. :D
קבצים מצורפים
SDC11214.JPG
SDC11212.JPG
SDC11209.JPG
מה עובר עליו?!
adikor

Re: פרחים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 20 ספטמבר 2010, 20:20

שני הרב-שנתיים, ובפרט השני (פנטס איזמלני) פורחים תקופה ארוכה, כמעט לאורך כל השנה. שניהם זקוקים לאור, חצי צל עד שמש. לשמור על מצע לח כל העת, אך לא מוצף! להשקות כאשר פני המצע מרגישים מעט יבשים למגע יד. השקיה במים רגילים, אך חובה לסלק את עודפי המים מהצלחת התחתית (אם יש כזו) כעבור רבע שעה. אם אין צלחת, להניח את העציצים בגיגית עם מים עד לגובה מחצית העציץ ולתת לעציצים לשהות בגיגית 15-30 דקות. אם משקים מלמעלה (ישירות על המצע) להגיש את המים באיטיות ולודא שלפחות שליש מהכמות עזבה את העציץ מתחתיתו, זאת כדי למנוע בעיות המלחה.

הצמח האחרון הוא אחד מזני הדרקונית (Dracaena deremensis), אולי הזן 'למון ליים'. מצבו רע מאוד ויש לי ספק גדול אם ניתן להצילו. נפגע על ידי מחלת ריקבון השורש, קרוב לודאי עקב השקית יתר. צמח זה משקים רק מעת לעת כאשר פני המצע (עד לעומק של מפרק אחד של האצבע) חשים יבשים. השקיה רק במים רכים (מים מזוקקים, מי מזגן לאחר שהגיעו לטמפ' החדר, או מי גשמים). סלקי את הצמח עם העציץ, או סלקי את הצמח ואת העציץ רחצי היטב וחטאי באקונומיקה לפני שימוש חוזר. רכשי צמח חדש והקפידי על הוראות הטיפול הנלוות אליו.

לגבי הברחשים, זו מכת העונה ואיני יכול לעזור לך הרבה. מקורם ככל הנראה בצמחיה לא מאווררת בחוץ, יתכן גם אזורים לחים ו/או עשירים בהפרשות אורגניות. רססי כנגדם כמו כנגד יתושים ודאגי לרשתות מתאימות בחלונות.
ש. כהן-סיון

Re: פרחים

הודעהעל ידי adikor » 20 ספטמבר 2010, 22:12

תודה רבה רבה על התשובה המהירה והיעילה!!!
חג סוכות שמח! :)
adikor

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים