פרחים נובלים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

פרחים נובלים

הודעהעל ידי adikor » 13 ספטמבר 2010, 22:11

הי!
יש לי כמה שאלות על שני סוגי צמחים:
1)הפרחים הצהובים החלו לנבול בימים האחרונים,עלי הכותרת נעשו חומים והפרחים הצטמקו.
הפרחים נמצאים במקום בו יש חצי צל חצי שמש,ומים כאשר האדמה מתחילה להתייבש.
מדוע זה קורה?
כיצד ניתן לטפל בזה?

2)בצמח השני-העלים,גיליתי הצטברות של גושים לבנים לכל אורך הגבעול,ברור שאלו מזיקים.
מדוע זה קרה?
האם ניתן להיפטר מהם ולמנוע את התרבותם?

תודה וסליחה על ריבוי השאלות! :)
קבצים מצורפים
SDC11184.JPG
הגושים הלבנים
SDC11178.JPG
עלי הכותרת השחימו...
SDC11174.JPG
adikor

Re: פרחים נובלים

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 14 ספטמבר 2010, 07:42

את החרצית יש למקם במקום מואר ללא שמש ישירה ולהשקות היטב ובגמר הפריחה עש לקטום את כל ראשי הפרחים ולהעביר את הצמח לגינה או לעציץ גדול יותר במקום עם מעט יותר שמש עד חצי יום.

אני מזהה ביסמין שלך כנימה קימחית,אני ממליץ לטפל בה עם חומר בשם קונפידור הניתן דרך הגמעה, כלומר יש להוסיף את החומר למים, ולהשקות את הצמח.
החומר מועבר דרך השורשים אל הנוף ויעיל למשך חודשיים בהם הוא קוטל את הכנימות.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי adikor » 14 ספטמבר 2010, 16:01

תודה על המענה!
האם החרצית היא צמח עונתי ובגלל זה היא נובלת?
האם רק הצמחים ינבלו והעלים ישארו עד לפריחה הבאה?
האם האדמה של החרצית תריכה להיות תמיד לחה?
ושאלה אחרונה:מה הכוונה "ובגמר הפריחה עש לקטום את כל ראשי הפרחים ולהעביר את הצמח לגינה או לעציץ גדול יותר"?

תודה רבה רבה רבה רבה!!! :D
adikor

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 14 ספטמבר 2010, 17:10

האם החרצית היא צמח עונתי ובגלל זה היא נובלת?
ת: לא. צמח עונתי חי רק עונה אחת שלאחריה הוא מסיים את תפקידו ומת. החרצית צמח רב שנתי, אבל הפריחה נובלת לאחר שסיימה את תפקידה בעונה הנתונה. ומהו תפקיד הפריחה? שימור המין, קרי: ריבוי. בפרחים מתבצע תהליך הפריה שיוצר זרעים שהם למעשה עוברים מוקפאים. מהם ינבטו צמחים חדשים בבוא העת, אם התנאים יתאימו. לאחר השלמת ההפריה, אין לצמח עוד צורך בעלי הכותרת היפים שתפקידם למשוך חרקים אל אברי המין של הצמח. חרקים אלה מבצעים (בלא יודעין) את ההפריה על ידי כך שהם מעבירים חלקיקי אבקה מאיבר המין הזכרי (אלו הם "הזרעים" האמיתיים) אל הצלקת של איבר המין הנקבי וממנה אל השחלה היכן שההפריה מתבצעת והפרי שהוא זרע במקרה הזה (העובר) נוצר. זכרי להבא, יופי הפרחים לא נועד לענג את עינינו אלא למשוך חרקים מאביקים.
האם רק הצמחים ינבלו והעלים ישארו עד לפריחה הבאה?
ת: העלים ישארו עד שיזדקנו ויוחלפו על ידי עלים חדשים. לידיעתך, העלה הוא בית החרושת לייצור מזון של הצמח. בו נפגשת קרינת השמש עם מים מהקרקע ודו-תחמוצת הפחמן מהאוויר, משלושת אלה נוצרים מיני סוכרים שהם חומר הדלק של הצמח.
האם האדמה של החרצית צריכה להיות תמיד לחה?
ת: כן, וכך גם לכל צמח אחר. הבנת כבר שהמים הכרחיים לייצור האנרגיה של הצמח. יש צמחים הרגישים יותר למחסור במים ויש המסתפקים במועט. ככלל, על המצע להיות לח תמיד אבל לא מוצף על-מנת למנוע מחלות ריקבון.
ושאלה אחרונה: מה הכוונה "ובגמר הפריחה עש לקטום את כל ראשי הפרחים ולהעביר את הצמח לגינה או לעציץ גדול יותר"?
ת: קראי "יש" במקום "עש". היתר ברור מאליו, דומני.
גמר חתימה טובה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי adikor » 14 ספטמבר 2010, 20:54

המון המון תודה עזרת לי מאוד!
וגמר חתימה טובה!
adikor

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 17 ספטמבר 2010, 02:52

אני במרחקים ובררתי היום:כל כמה זמן משקים אדניות בחוץ במונטריאול. להפתעתי הם משקים כל יום!!! אלא אם ירד גשם כבד.אז אצלנו זה בודאי נחוץ.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 17 ספטמבר 2010, 07:00

יואב שלום לך במרחקים. השקיה במונטריאל אין לה הרבה עם מצב המים ומזג האוויר בארץ. נחמד לדעת אבל לא מועיל במיוחד. אם כבר אתה מתפנה מהנאות החיים בחו"ל, מדוע שלא תענה על שאלות זמינות צמחים במשתלה שלי, כמי שלא יושב דרך קבע במשתלה, אין מידע עדכני לגביהם?

גמר חתימה טובה.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 6 אורחים