ורדים פרחים קטנים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

ורדים פרחים קטנים

הודעהעל ידי קלרה 1 » 17 אוגוסט 2010, 12:42

שלום
שתלתי ורדים בפברואר השנה הפרחים הראשונים היו גדולים ויפים ממש גדולים מאז כול פעם הפרחים נהיו קטנים יותר ויותר וריחם נחלש
אני נותנת להם יום יום מים כ5 ליטר בערך.הורדים הם מיסוג כילאי התה וקניתי אותם במשתלת יגור.אני מבקשת עזרתכם אולי הטיפול שלי לא נכון תודה
קבצים מצורפים
024.JPG
023.JPG
022.JPG
קלרה 1

Re: ורדים פרחים קטנים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 17 אוגוסט 2010, 13:43

בשתי התמונות מבחינים בעלים מצהיבים/מתיבשים עם חלקים חומים/יבשים. קחי שני עלים טיפוסיים כאלה, רצוי מאזור הצמרת של הצמח, צלמי אותם מקרוב פעם מצד אחד שלהם ופעם מהצד השני. הקפידי על חדות התמונה. צרפי כאן את התמונות. כמו כן צלמי מקרוב פרח חצי-פתוח. האם ההיקף של הפרחים מתייבש גם הוא, או אולי מראה סימני ריקבון? האם יש ניצני פריחה שלא מצליחים להפתח ונותרים שדופים? האם את מבחינה בסימני צריבה על ניצני פריחה כאלה?
עני בבקשה על השאלות וצרפי את התמונות המבוקשות ונשתדל לעזור לך לטפל בשיחי הורדים.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי עודד יפה » 21 אוגוסט 2010, 09:24

כל כך קשה לורדים
יבש להם
חם להם
תנאי החיים האישיים שלהם לא אנושיים
מה כדאי לתת להם
להזיז את האבנים
לפתוח ולהכניס אויר לאזור בית השורשים
לפתוח צלחת
לחשוף את צוואר השורש
ולמלא מים בצלחת
ולדשן בכפית גפרת אמון
לבצע פעולה זו מספר פעמים
ושוב לספר לנו מה שלומם
בברכה
עודד יפה
מנהל המעבדה
עודד יפה

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 21 אוגוסט 2010, 14:34

חשוב מכל זה לגזום כל ענף לאחר הפריחה .לקצרו בשני שלישים בערך.אנו ממליצים על 7 ליטר ליום. אבל לא על השקיה יום יומית.לחלק 50 ליטר לשתי מנות ולהגישם בטפטוף איטי. שהשקיה תימשך מס' שעות כל פעם. אבל לא כל יום.אם תשלחי תמונות כפי שציין כהן סיוון,נוכל לזהות,אם ואיזה מחלות יש לצמח. עכ"פ השקיה וגיזום,גם הן תעזורנה בשיפור המצב.
גרטמן יואב

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 4 אורחים