חומר הדברה לצרעות שנקרא דבורון.

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

חומר הדברה לצרעות שנקרא דבורון.

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 04 אוגוסט 2010, 01:23

שלום יואב ושלום מר כהן.
אני מנסה להדביר קן צרעות בגג הרעפים אצלי וקבלתי מחבר קצת מהחומר הזה,הבנתי שהוא יעיל ביותר בהדברת חרקים וצרעות.
מה רמת הרעילות של החומר הזה? יש לו ריח לא נעים וחריף ונשמתי אותו קצת,האם הוא יכול לגרום לי לבעיה?
תודה רבה.
סאלם יוסף מוולאעי

Re: חומר הדברה לצרעות שנקרא דבורון.

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 04 אוגוסט 2010, 08:01

יותר מסוכן מן החומר עצמו הוא הניסיון לטפל בו בלי מדביר מוסמך.עשיתי עם הדרכה בצעירותי.נהגגנו להתלבש כמו מגדלי דבורים ולהניח כפית מהחומר על פתח הקן שלהן. אחרי 10 דקות הקן היה בעצם גמור.נהגנו לפרק אותו על מנת לחפש את המלכה.זאת היתה במקרים רבים שורדת ומחדשת את הקן אחרי זמן מה. פגיעה בה היתה חיסול הקן למעשה. כיום משתמשים בחומרים אולי גם בזה שקנתו לפיזור בשר מורעל כפיתיון. הפועלות אוספות אותו ומרעילות את הקן בעצמן.הן עלולות להיות תוקפניוץת במיוחד אם מרגישות שיש סכנה למלכה.חומרי ההדברה נגד הצרעות מסוכנים לרוב גם לבני אדם.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי סאלם יוסף מוולאעי » 04 אוגוסט 2010, 10:07

תודה יואב.
לא נגעתי עם הידיים ישירות באבקה אלא השתמשתי בכלים מפלסטיק,מרחתי את החומר על חתיכת בשר והנחתי על רעף צמוד לפתח הקן,כל הפעולה נעשתה בלילה כאשר הן אינן פעילות.
ממה שקראתי החומר מכיל זרחן אורגני אבל אינני יודע אם הייתי זקוק למסכת אב"כ כשמרחתי אותו על הבשר,זו בעצם היתה שאלתי מלכתחילה,כמה מסוכן לשימוש החומר הזה?
אני יודע שהרבה אנשים שאינם מדבירים מוסמכים מחזיקים ומשתמשים במגוון חומרים מסוכנים,מעבר לכך אני מודע לנושא המלכה וברור לי שחיסולה הוא בעצם חיסול דור ההמשך.
תודה יואב.
סאלם יוסף מוולאעי

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 04 אוגוסט 2010, 19:04

זכור ,זהירות לא הזיקה לאף אחד.גם לנשום חומרים אלו זה עלול להיות מסוכן.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי דניאל » 10 אוגוסט 2010, 13:23

זרחן אורגני זו תועבה שאין מספיק מלים עבורה! ובנוסף, אלו חמרים שאינם מתכלים בטבע כ"כ מהר. צריך להוציאם משמוש יותר מהר ממהר.
אם אתה גר בישוב עירוני, נסה לבקש הדברה בעיריה. ידוע לי לפחות על עיריה אחת (פתח-תקוה) שמספקת שרות זה ללא תשלום, אך בתאום זמנים.
דניאל

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 11 אוגוסט 2010, 03:45

מסכים בכל לב עם דניאל.
גרטמן יואב

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 7 אורחים