פטריית קרקע לבנה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

Re: פטריית קרקע לבנה

הודעהעל ידי טריקולורית » 01 אוגוסט 2010, 11:48

כהן-סיון שלום,

זה נראה ממש כמו בצילום הזה שמצאתי באינטרנט:

http://www.soil-ph.com/

השכבה הלבנה היא על פני הקרקע בלבד. כשמסירים אותה מתגלית אדמה נקיה. זה לא משהו עם שורשים או משהו שצומח מעומק האדמה. זה רק על פני השטח.
טריקולורית

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 01 אוגוסט 2010, 13:14

יפה מאוד! האם הרמז על PH נמוך בקרקע הוביל אותך לאתר ההוא? על כל פנים, אם קראת את הטקסט אזי עתה כל החכמה נמצאת בידך. במאמר מצוין גם תכשיר לריסוס נגד הפטריה הזו. לצערי, לא ידוע לי על מציאותו של תכשיר זה בארץ, אבל הוא מבוסס על ריכוז גבוה של אשלגן. הכיני תחליף בדרך זו: לליטר מים הוסיפי חצי כוס אקונומיקה ושתי כפות גדושות של מלח אשלגני, רצוי אשלגן כלורי. ערבבי היטב ורססי ישירות על הפטריה. השתדלי לא לפגוע בעלי התויה. אני מקווה שלא תזדקקי לחזור על הריסוס. בהצלחה ודווחי לנו כאן על התוצאות.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי טריקולורית » 01 אוגוסט 2010, 13:48

שלחתי את הפוסט הזה אבל הוא נעלם לי אז אני שולחת שוב:

הפטריה אצלי נראית ממש כך:

http://www.soil-ph.com/

היא רק על פני הקרקע בשכבה דקה. כשחופרים נחשפת אדמה נקיה.

האם לבדוק את מידת החומציות באמצעות טפטוף חומצת מלח ישירות על הקרקע (נדמה לי שהצעת פעם בדיקה כזאת למישהו)?

האם צריך להעלות את חומציות הקרקע?
טריקולורית

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 01 אוגוסט 2010, 14:57

PH נמוך פרושו חומציות גבוהה!!! הקרקע אצלך בסביבות התויות מאוד חומצית. לא הייתי עושה דבר לשנות את החומציות של הקרקע בשלב זה. טפלי כנגד הפטריה והבה נקווה לתוצאה טובה.
יפה שזכרת את ענין הבדיקה עם חומצת המלח. ההמלצה ניתנה לפני שנים רבות בהקשר של קרקע בסיסית דווקא. אינה שייכת לקונטקסט העכשווי.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי נעמי » 02 אוגוסט 2010, 07:30

שאלתי בעבר שאלה דומה:
viewtopic.php?f=9&t=1856
עדיין לא רכשתי חומר לטיפול בבעיה ואני ממשיכה לקלף ולהסיר את הגועל הזה מהקרקע והצמחים באזור
התמונה בלינק שהטריקולורית צרפה מתאים לאיכס הזה שנמצא אצלי

האם הטיפול באקונומיקה ו KCL שהומלץ כאן יפגע בלנטנה הצהובה שבסביבתה הדבר הזה מתפתח אצלי?
תודה
נעמי

הודעהעל ידי טריקולורית » 02 אוגוסט 2010, 08:52

רוב תודות על העצה. שוב אתה מציל לי את התויות. ארסס ללא דיחוי.

אני יכולה להימנע מריסוס על העלים ללא בעיה, מכיוון שאני מקפידה לגזום את הענפים התחתונים של התויות, אבל בחלק מהגומות הפטריה ממש צמודה לגזע של התויה ואף מטפסת עליו במקצת.

האם הגזע רגיש כמו העלים לריסוס בתמיסה שהצעת? האם להסתפק בגירוד הפטריה מהגזע או האם לרסס את הגזע?
טריקולורית

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 02 אוגוסט 2010, 12:32

רססי ואל תחששי, לא לגזעי התויה וגם לא לצמחי הלנטנה. כמובן, כווני אל משטחי הפטריה ונסי לא להרטיב בנדיבות רבה מדי היכן שלא צריך. אחרי שבעית הפטריה תהיה מאחוריך, רצוי לקלטר את הקרקע מסביב ולהוסיף לה מעט חומר מחצבה. הכוונה היא לאבקה לבנה המצויה לרוב בכל מחצבה בה גורסים סלעי גיר לחצץ. כוס אבקה לכל מ"ר היכן שהפטריה שגשגה, ולערבב פנימה אל תוך הקרקע. בדרך זו נעלה את ערך ה-PH (נעשה את הקרקע לפחות חומצית ויותר בסיסית) וכך נעכב, או נסלק כליל, את שובה של הפטריה.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי טריקולורית » 02 אוגוסט 2010, 12:58

נעשה ונשמע :)

והנה משהו קטן לאות הכרת תודה:

http://www.americanpoems.com/poets/emilydickinson/10018
טריקולורית

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 02 אוגוסט 2010, 17:46

התיעצתי עם ידידי מחברת לוכסמבורג. הוא מציע להתאמץ ולהשיג את חומר המנצידן ונגזרותיו. טוען שזה יפתור אחרי מס' טיפולים את הבעיה. לא יפגע כלל בצמחים אחרים. אקונומיקה מצוינת נגד דברים כאלו.מה השפעתה על צמחם בשטח,נדע רק לאחר הטיפול.ואם זה נוח יותר אז נסי זאת מאמין שהלנטנה ,גם אם תסבול מעט,תתאושש בסופו של דבר.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 02 אוגוסט 2010, 19:37

חן חן על תוכן הקישורית. מהיכן לך אהבתי לשירה אנגלית? אמילי דיקינסון היא משוררת גדולה ובעבר ידעתי רבים משיריה ע"פ. אחד האהובים שבין שיריה הקצרצרים, אבל רבי המשמעות, מתחיל במילים: My life closed twice... לבטח תמצאי אותו בחיפוש פשוט. שוב תודה ובהצלחה עם התויות. עדכני אותנו בקשר לסופו של אותו עובש פטרייתי לבן.
ש. כהן-סיון

הקודםהבא

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד