מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי AMIRON7 » 25 יולי 2010, 12:05

תודה על תשובתך.
לא ברור לי האם השרף,שהעץ החל להפריש בכמויות גדולות,
קשור לאותה פיטריה שתקפה אותו?
רותי.
AMIRON7
 
הודעות: 45
הצטרף: 02 יולי 2010, 12:16

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 25 יולי 2010, 13:15

אנא אל תפתחי שירשור חדש כאשר מדובר בהמשך הדיון בנושא הראשוני. באופן זה יוקל עלינו לעיין בחילופי הדברים הקודמים ולהתיחס לשאלותיך הנוספות, ולך לעקוב אחר התפתחות הדיון.

לעצם שאלתך הנוספת, הגורמים לשפיעת שרף רבים, ובינהם: פעילות מזיקים שונים, פגיעה מכנית, מחלה בקטריאלית או פטריתית וגם פגיעה ויראלית. לא נתתי את דעתי על הקטע בשאלתך המקורית המזכיר את שפיעת השרף. נתון זה משנה את התמונה במידה והוא מעיד על נוכחות גורם מחלה, בפרט בקטריאלי/ויראלי. פציעה מכנית הופכת תדיר למקור להתפתחות מחלה בקטריאלית או פטריתית, מהיות הפצע הפתוח מקום כניסה מזמין לפתוגנים כאלו המצויים תדיר באוויר הקיץ. על-פי מראה העלים, נראה היה לי שמדובר בפגיעה פטריתית, אבל עתה, לאחר האיזכור החוזר על שפיעת השרף, איני יכול להוציא מכלל חשבון גם את המקרה החמור בהרבה של פגיעה בקטריאלית או ויראלית. נסי לצלם ולצרף כאן תמונות של הגזע בכללו, ותמנות תקריב של השרף השופע. כמו כן, הסירי בעדינות את הקליפה מסביב לאחת מנקודות השרף וצלמי את האזור החשוף. לפני שנייעץ לך כיצד לטפל חשוב לראות תמונות אלו בתקווה לשייך אותן ביתר וודאות לסוג הפגיעה. בינתיים הקפידי על השקיה סדירה בכמות נאותה של 100 ליטר מים בשבוע. חלקי כמות זו לשתי השקיות אם הקרקע במקום קלה/מחלחלת במהירות. אם העץ יהיה תחת עקת מים מצבו יחמיר.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי AMIRON7 » 26 יולי 2010, 10:16

לצערי איני מצליחה להעביר תמונות.
בכל פעם נרשמת הערה שהקובץ גדול מ-260 קילובייט,מה שלא נכון.
מה אפשר לעשות?
רותי.
AMIRON7
 
הודעות: 45
הצטרף: 02 יולי 2010, 12:16

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 26 יולי 2010, 11:23

נסי לשנות את שמו של הקובץ והעלי אותו מחדש לפורום. אם עדיין אינך מצליחה, שלחי בבקשה את התמונות למשתלה, לידי יואב. הכתובת: nursery@yagur.com
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי AMIRON7 » 26 יולי 2010, 16:06

כהצעתך,שלחתי את התמונות לכתובת המייל.
AMIRON7
 
הודעות: 45
הצטרף: 02 יולי 2010, 12:16

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 27 יולי 2010, 04:40

אהיה במשתלה רק מחר. אבדוק ואשיב תשובה בנושא.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12561
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי AMIRON7 » 28 יולי 2010, 16:22

אני שולחת תמונות של חלק קטן מאזורי יציאת השרף,ושל מקום שקילפתי קצת מסביב לשרף.
מקווה שתצליח לראות.
תודה,רותי.
קבצים מצורפים
תמונה006.jpg
תמונה005.jpg
AMIRON7
 
הודעות: 45
הצטרף: 02 יולי 2010, 12:16

Re: מפגעים בעץ נקטרינה-המשך

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 יולי 2010, 21:32

לצערי איכות התמונה הראשונה, זו אשר הסרת בה חלק מהקליפה, לא טובה ולא מאפשרת לי לבחון את האזור של שפיעת השרף. האם האזור הפגוע נקודתי, כמו שאפשר להתרשם מהתמונה השניה, או שמא הוא מאורך בצורתו והקליפה בסביבתו כהה (מעין רטובה) יותר? האם את מבחינה בכתמים חומים-אדמדמים, מאורכים, מתחת לקליפה שהסרת? אם התשובה לשתי שאלות אלו שלילית, אז יתכן שהפתוגן הוא בכל זאת פטריה. במקרה כזה אפשרות סבירה היא פגיעה על ידי הפטריה Botryosphaeria dothidea. לעת עתה, בהעדר סימפטומים נוספים, הקפידי על השקיה סדירה כפי שהנחיתי אותך ורססי את העץ היטב בתמיסה 1% אותה תכיני מאחד מחומרי ההדברה מבוססי נחושת (קוסייד, קופרוקס, מרק בורדו, ודומיהם). חומרים אלה ניתן להשיג בחנויות לחקלאי. אלה אינם חומרי הדברה סינטטתיים ורעילותם נמוכה בהרבה מהנ"ל. לעולם צריך לנהוג בזהירות עם חומרי הדברה, לפי הרשום על האריזה. החומרים הם ממקור אנאורגני (מחצב) וככאלה הם הרבה יותר ידידותיים לסביבה. חיזרי על הריסוס אחת ל- 10-14 יום עד לבוא הגשמים. עם הנשירה שתבוא בסתיו, הרחיקי כל עלה מהארץ. אל תתני לעלים לשהות ליד הגזע במהלך החורף. אם תחול החמרה במצב, שובי לכאן לבחינה נוספת. אם יחול שיפור של ממש, נשמח לקרוא גם על כך. הקפידי על נושא ההשקיה. בהצלחה.
ש. כהן-סיון
 
הודעות: 1542
הצטרף: 25 נובמבר 2008, 11:44


חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים