מחלה במישמיש

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

מחלה במישמיש

הודעהעל ידי osnat » 11 מאי 2010, 08:14

שלום,
ענף גדול של עץ המישמיש שלנו, שהוא כבן חמש שנים, נשבר אתמול בערב.
כשנסרנו את הענף השבור גילינו שהגזע רקוב ומסריח מבפנים.
אני מצרפת צילומים מהבוקר. האם ניתן להציל אותו או שחבל על המאמץ ועדיף להוציאו? האמת היא שבשנתיים האחרונות גם הפירות כמעט כולם עקוצים ואי אפשר לאכול אותם.
תודה,
אסנת
mishmish1.jpg
קבצים מצורפים
mishmish3.jpg
mishmish2.jpg
osnat

Re: מחלה במישמיש

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 11 מאי 2010, 15:36

אין קשר בין הפגיעה בפרי בשנים האחרונות, לבין מצב הגזע הנראה בתמונות. הפגיעה בפרי היא של זבוב הפירות ונגדה קימים אמצעים שונים כאשר הידידותי שביניהם היא רשת כיסוי מתאימה. אלא שבעית הפרי היא בעיתו האחרונה והפחות חשובה של העץ הזה.

על פי התמונות שצרפת נראה כי העץ שלך נפגע על ידי פטריה העונה לשם Eutypa lata וגורמת למחלה ששמה מעיד על תוצאותיה: מות היוטיפה. קשה לטעות בסימפטומים שאת מראה בתמונות. לרוב המחלה קורית בסוף האביב ובמהלך הקיץ והיא נובעת מגיזום לא זהיר מספר חודשים לפני כן. לא תמיד הגיזום אשם, וגורם המחלה עלול לחדור למערכת הוסקולרית של העץ גם בדרכים נוספות, אך לגיזום לא זהיר חלק ניכר בהתפרצות המחלה.

אילו הפגיעה היתה קורית בענף גבוה, הטיפול הטוב ביותר היה לנסר את הענף ההוא עד 1/2 מטר אל תוך החלק הבריא של העץ ומיד למרוח במשחת עצים. זה עשוי לשחרר את העץ ממארת הפטריה. אלא שבמקרה שלך הפגיעה קרתה די קרוב לצוואר השורש וניסור הגזע עלול להביא כליה על העץ. מאידך, גם השארת המצב כפי שהוא תביא עליו כליה במוקדם או במאוחר. את יכולה לנסות להוריד את כל החלק שהוא מעל 20סמ' מתחת לכתם החום שנוצר על ידי השרף החום, ולקוות שהעץ יוציא חוטרים חדשים מבסיסו. ברם, אם כך תנהגי ודאי שאינך פוגעת בברך הרכבה אם ישנה (אני לא מבחין באחת כזו מזווית הצילום שבחרת). כאשר אני שוקל את מצבו של העץ, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להרחיק את העץ מהגן, לשרוף אותו, ולא לשתול במקומו אף אחד ממיני הורדיים. רצוי לבצע חיטוי סולרי של הקרקע מסביב לאחר עקירת העץ.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי osnat » 11 מאי 2010, 17:01

תודה על התגובה המהירה.
קצת עצוב, במיוחד לילדים. האם נראה לך שכדאי להוריד אותו בדחיפות או שאפשר לחכות שהפירות יבשילו? (נחמה מתוקה)
ומה זה חיטוי סולארי?
תודה,
אסנת
osnat

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 11 מאי 2010, 18:07

אם אין בקרבת מקום עצים אחרים מבני משפחת הורדיים, אין צורך למהר. העץ עשוי לשרוד גם עוד עונה או יותר אבל בסופו של דבר יגמור את חייו. גם אם יש מבני משפחת הורדיים בסביבה הקרובה את יכולה להמתין עד להבשלת הפרי בעונה זו, אבל מיד לאחר מכן הורידי את העץ וחטאי את הקרקע כל עוד הקיץ בעיצומו. על חיטוי סולרי כתבנו הרבה ובהרחבה, בעיקר בפורום הישן. עדיין ניתן להגיע לתוכן הדברים דרך האתר הראשי. אם תתקשי למצוא, שובי לכאן ואעתיק את הדברים למענך שוב.
צר לי על האכזבה לילדיך. מישמש הוא עץ רגיש מאוד למחלות ותדיר אינו שורד לאורך זמן בגינון הביתי.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים