אהלן,
יש לי שתי גינות גינה קדמית וגינה האחורית,אני מגדל ירקות,כמה עצי פרי ועצי נוי.
אני נמנע מלרסס ועד היום הייתי משתמש בחומרים "ידידותייים",יש לי צפרדעים בגינה הקדמית ושתי קיפודים בגינה האחורית שאני לא רוצה להרוג אותם.
הבעיה התחילה בשנתיים האחרונות,חלק גדול מהצמחים חולים{המזיק העיקרי שיש כמויות גדולות ממנו במיוחד בדינה האחורית זה עש הטבק}
אשמח לעזרה מחכמים
אז ככה :
תפוז סיני מקבל 6-7 שעות שמש בקיץ ו70 ליטר בשבוע כול יום השקייה.
בחצי שנה האחרונה העץ מנסה לגדול אבל העלים שלו מצהיבים וחלקים ממנו ומהענפים מתייבשים כליל.
בעץ יש חורים מאוד קטנים ולאט לאט זה מתפשט,איך אפשר לטפל והאם יש לעץ סיכוי?
יש לי עוד תמונות אבל משום מה אני לא מצליח לעלות יותר משלושה
בעיות נוספות יש לי עם גפן{מקבל מינימום 100 ליטר בשבוע} שלקח לו שנתיים להתאושש מטראומה השנה גם גדל הרבה וגם הוציא הרבה אשכולות
לפני חודשיים בערך העלים קיבלו כמה מחלות עלים,גזמתי את כולו כרגע כמעט כול עלה חדש מתייבש ומת חלק מהענפים מתייבשים ומתים במיוחד בקצוות
חיכיתי שהוא ייכנס לתרדמת אבל הגשם לא נראה באופק מה אפשר לעשות ??
תפוז סיני מקבל 6-7 שעות שמש בקיץ ו70 ליטר בשבוע כול יום השקייה.כרגע העברתי אותו לאדנית גדולה יותר כי הקודמת הייתה שבורה.
בחצי שנה האחרונה העץ מנסה לגדול אבל העלים שלו מצהיבים וחלקים ממנו ומהענפים מתייבשים כליל.
בעץ יש חורים מאוד קטנים,הגזע מתקלף ולאט לאט זה מתפשט,איך אפשר לטפל והאם יש לעץ סיכוי?
יש לי עשב בננה בגינה עם7-8 גבעולים בגדלים שונים באופן כללי העלים של כולם היו גדולים וירוקים חודש שעבר היא התחילה להוציא בננות ושבוע שעבר מעוד גבעול אחד
העליתי את ההשקייה{בסביבות 400 ליטר בשבוע}.ובכול זאת כרגע העלים מתחילים להצהיב גם עלים חדשים באופן כללי לא נראית טוב.
קקטוס גבוה עם עלים בקצה שחכתי את שמו בגזע מתחת לקוצים יש חורים ויש קוצים שנשברו או התייבשו חלקית.
גם קקטוס קטן באדנית מתחת לקוצים יש חורים כאילו משהו אוכל אותו מבפנים. מה זה יכול להיות?
בגינה האחורית :
עץ פיקוס שהגזע שלו נאכל כמו התפוז סיני גם לו יש חורים קטנים ותעלות זעירות בעץ, העץ כול הזמן מוציא עלווה חדשה אבל רוב העלים שלו נשרו ויש לו כתמים צהובים על העלים וגם לו חלק מהענפים פשוט מתייבשים כליל.
מליסה רפואית שגדלה בצורה מטורפת וכול עלה היה 10 סנטים בצבע ירוק כהה ופתאום התחילו העלים להשחיר בקצוות,שטפתי את המצע כמה ימים ברציפות אבל זה לא עזר,חלק מהגבעולים הפכו סגולים
גיזמתי את העלים והגבעולים במצב הכי גרוע ריססתי כמה פעמים סודה לשתייה ושום,יש האטה במחלה אבל עדיין הצמח לא מתגבר עליה.
גרניום שהגזע שלו "מתעוות" נראה שזה מחלה ולא מזיק, באופן כללי הוא נראה טוב חוץ מכמה עלים שיש עליהם נקודות חומות.
האם יש דרך אחרת להעלות לפה תמונות ?
אני מקווה שתוכלו לעזור לי זה קצת ארוך,אפילו תשובות לחלק מהשאלות יתקבלו בברכה
תודה רבה מראש ושבוע טוב