משהו אוכל את עץ הלימון שלי

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

משהו אוכל את עץ הלימון שלי

הודעהעל ידי 1yagur1 » 25 ינואר 2015, 09:19

שלום רב
מצ"ב תמונות של עץ הלימון שלי. הוא בן 10, כבר כבר לא מעט מלחמות בכנימות שונות, עלים מקופלים ועוד
ולצערי הרב למרות הטיפול בקונפידור, הן בהגמעה והן בריסוס, כולל גיזום כסחני במיוחד של כל האזורים הנגועים,
אני שוב נאלץ להתמודד עם בעיות חדשות.
הפעם זה נראה כאילו ישנה תולעת ממש רעבה על העץ, שפשוט אוכלת מכל הבא ליד, בנוסף עדיין ישנם
עלים מקורזלים וכאלו עם כתמים שחורים. בקיצור גוג ומגוג בעץ הלימון היפה שלי.

מה ניתן לעשות עכשיו? האם מלבד הגמעה נוספת של קונפידור, יש משהו אחר שניתן לרסס איתו ולטפל במזיקים?
אנא עזרתכם, העץ הזה הוא הבייבי שלי ולא בא לי לראות אות קמל ונהרס

תודה רבה על עזרתכם
עמיחי
קבצים מצורפים
20150123_114106.jpg
20150123_114013.jpg
1yagur1

Re: משהו אוכל את עץ הלימון שלי

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 25 ינואר 2015, 22:20

לגבי העלים המעוותים-מסולסלים, חפש בפורומים את המונח ״אקרית הניצן״. תמצא לא מעט תיאורים של המפגע ודרכי הדברתו.
מלבד זאת, ניכרת מתמונות העלים פגיעה של הפטריה Elsinoe fawcettii הגורמת למחלת גרב ההדרים. קיימים חומרי הדברה יעילים נגד המחלה אבל הם רעילים ביותר ולא מומלצים לסביבת הבית. ריסוס בתמיסת מלחי נחושת יעילה גם היא אך במידה פחותה. יתרון השיטה היא בהיות מלחי נחושת בלתי רעילים במובן המקובל לחומרי הדברה סינטתיים. ברם, כמו עם כל הדברה יש לנהוג זהירות גם בחומרים אלה. למרבה הצער, חומרי הדברה המבוססים על תרכובות נחושת לא נמכרים במשתלות, אך ניתן להשיגם בחנויות המיועדות לחקלאי. הכן תמיסה של 0.5% של אחד החומרים האלה: קופרוקס, קוסייד, בלו שילד, צ׳מפיון ועוד שמות מסחריים של חומרים המבוססים על תחמוצת הנחושת. רסס מדי שבועיים החל מאמצע חודש מרץ ועד לתחילת חודש יוני, אבל לא בימים בהם יורד גשם.
ככלל, לימון הוא עץ עמיד והפגיעה הפטרייתית הזו לא תשפיע על היבול ואיכותו, אלא אם כן העץ יחלש במידה כזו שיהפך מטרה למזיקים נוספים.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים