שלום לכולם.
הייתי רוצה לדעת איך לייחר ספציפית את הלבנדר מהסוג "פינטה (מנוצה)" בצורה הטובה והיעילה ביותר.
נושאים שהייתי רוצה הבהרה לגביהם:
1. מאיזה חלק בלבנדר הכי טוב לקחת ייחור? מה סדר העדיפויות?
2. האם יש חשיבות למרחק מקצה הענף לבסיסו? או שאני יכול לקחת כל מרחק שהוא גדול מ-2 צמתים?
3.איפה בדיוק תהיה נקודת החיתוך? בתוך הצומת עצמה, קצת מעל? קצת מתחת? כמה מעל כמה מתחת?
4. מבחינת השקיה ולחות: יש ברשותי עציצים עם אדמת גינה(אדמה שמגדלים בה ירקות) ולא אמצעים אחרים. האם זה אפשרי? האם האדמה צריכה להיות רטובה מאוד, או שתיהיה לחה בלבד?
5. האם צריך לחסות/לאטום את העציץ עם הייחור החדש בניילון בשביל הלחות או שעדיף אוויר פתוח? אולי בניילון עם חורים?
6. האם להשאיר עלים על הייחור? אם כן כמה?
7. האם לחתוך את העלים בייחור (למנוע התאיידות) או להשאיר אותם (על מנת שיספגו לחות ויעשו פוטוסינטזה)
סליחה על כמות השאלות, פשוט מצאתי הסברים סותרים באינטרנט, והייתי רוצה מישהו בעל ידע/הבנה/נסיון שיחדד לי את הרקע
תודה רבה לכל העונים
בר