על ידי ש. כהן-סיון » 07 מאי 2014, 05:22
אין ספק שאתה מקדיש מחשבה רבה לצרכי העצים. לדעתי, אתה אולי מוטרד יותר מהדרוש על-פי תאור המטרה והצרכים. אבוקדו כנוף לצימרים אינו מטע מסחרי, אבל בהחלט יכול וצריך להניב הרבה יותר ממה שאתה מתאר. נראה לי שהעצים מקבלים פחות מים, בהרבה, ממה שנדמה לך. עץ בגיל 20 צריך להיות בשיא הנבתו. כמו כן, יתכן שהם מדושנים לא לפי הצרכים. אני ממליץ לחדול לגמרי מדישון, בטח מדישון מסיס שזמן שיורו בסביבת השורשים מינימלי. נסה להסתפק במים, אבל בכמות נאותה, אלא אם כן הקרקע במקום מאוד דלה וגירית. לידידי יואב, העונה כאן על למרבית הפונים, עץ אבוקדו שגודל מזרע והוא כבן 30 או יותר. העץ מעולם לא דושן והוא נראה ירוק וטוב ואף מניב כמות נאותה של פרי. הוא מטופל כצמח גן ולא מקבל את כמות המים שרשמתי לעיל, אם-כי קרוב לודאי שיש בקרבתו מי תהום. קיצורו של דבר, אם מטרת עצי האבוקדו היא בראש ובראשונה כנוף ירוק, הקפד על השקיה ונתק את המדשנת. כנ״ל לגבי שלושת השתילים החדשים. 3 שתילים לא קשה להשקות ידנית עם צינור לתוך גומה, על-פי צרכיהם. מדוע כל התסבוכת הזו של קו השקיה נפרד לשלושה שתילים?
לגבי דליי הדשן שברשותך, הם כנראה הגורם המטריד אותך במיוחד. מה לעשות בהם? ובכן, אחסן אותם עד לזמן שבו יתברר שחסר חנקן למי מהצמחים. למרות שלא ראיתי את גן ביתך, וגם לא צרפת תמונות, נראה לי מתאוריך שאין כל צורך בתוספת חנקן. בכלל, חומרי דישון הם כימיקלים מאכלים לרוב ובשימוש לא מידתי עלולים לגרום נזק רב. המתן עם יצר הדישון. מדשנים כאשר הצמחים מראים סימני עקה מובהקים המעידים על מחסור בחומרי הזנה, אין מקום להתלהבות יתר. מראה עינים הוא הטוב ביותר. כל עוד הצמחים גדלים ומתפתחים טוב, חבל להרעיף עליהם גורמים שעלולים דווקא להזיק.