כמה זה 150 - 200 ליטר?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

כמה זה 150 - 200 ליטר?

הודעהעל ידי חני » 08 יולי 2009, 17:05

[color=#4040FFשלום רב,
תודה על התשובה המעודדת לגבי עץ הקתרוסית.
בלי להתפלא, אינני יודעת כמה זה 200 - 150 ליטר, כמות שאמרת לי להשקות בה את העץ פעם בשבוע. לפי מה אמדוד?

שאלה שנייה
לכמה ליטר מים זקוק עץ הרימון שבגינתי בן ה-5.5 שנים, כדי שהפרי שהוא נותן יהיה עסיסי והפרי יהיה גדול תודה.
חני

כמות מים נתונה לפרק זמן נתון-קרויה ספיקה

הודעהעל ידי סמי+ » 08 יולי 2009, 21:33

ובמלים פשוטות-תוכלי למלא ע"י צינור - כלי מסויים נגיד דלי של כ10 ליטר תוך כדי מדידה בשעון עם שניות ודקות-מרגע תחילת המילוי ועד התמלאות הדלי לגמרי-ואז את תדעי שאם הדלי בן ה10 ליטר התמלא תוך 30 שניות למשל-הרי שבדקה תזרום כמות מים של שני דליים (20 ליטר)-בחמש דקות מאה ליטר ובעשר דקות מאתיים ליטר.
הזמנים שציינתי הם לצורך סיבור האוזן ולאו דווקא מספרים אמיתיים.המדידה אצלך היא שתקבע.
ואם יש לך צינורות טפטוף ליד העץ הרי שאם תספרי את מספר חורי הטיפטוף ותכפילי בספיקת הטפטפות שאצלך(לפי הסוג-בילט אין או טפטפות נעץ לצבעיהן השונים) ותכפילי במספר השעות (או חלקי שעות)-תדעי די במדוייק כמה מים זרמו בטפטפות בסה"כ מסביב לעץ. אבל...
לא הייתי מציע שתבזבזי 200 ליטר מים לשבוע על עץ קתרוסית. מאה יספיקו וגם קצת פחות מכך. העץ ישרוד-אולי לא בצורה אופטימלית אבל יהיה ירוק וחיוני.
לגבי הרימון-את קרובה לתקופה בה קליפת הרימון מאטה במקצת את צמיחתה-אבל התמלאות הפרי בעסיס תיצור לחץ שיבקע את קליפת הרימון ורימון מבוקע התלוי על העץ יכול לפתח ריקבונות בחלק המבוקע ולהתקלקל.
לכן הייתי מציע שתשקי כמה עשרות ליטר לשבוע-ולא יותר וחלקי את ההשקייה לפעמיים בשבוע. אם העץ בוגר-השקי בכ 40-50 ליטר לשבוע-מחולקים לשתי מנות חצי שבועיות של כ 25 ליטר.
לילה נאה
סמי+

Re: כמה זה 150 - 200 ליטר?

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 09 יולי 2009, 07:47

חשוב יותר מן הכמות ,היא משטר קבוע של השקיה.זה יקטין מצבי התבקעות הפרי ברימון או בעצי פרי אחרים. כשהקליפה מתפתחת לאט יותר,כל שינוי ספיקה פתאומי כלפי מעלה(יותר מים),עשוי/עלול לגרום לגדילת תוכן הפרי מהר יותר מקצב גידול הקליפה. אזי מתבקע הפרי.גם לי נראה שקתרוסית(למרות שרק תתפתח יותר)תסתפק גם בכמויות מים קטנות יותר בהרבה מ 200 ליטר בשבוע.פירוש כמותי אחר ל200 ליטר,זה 20 דליים של ריצפה. שתכולת דלי כזה עשרה ליטר.מציע להגישם לאט ככל האפשר. קרי למשוך ההשקיה על חשבון זרם המים.לגבי רימון אותו הדבר מבחינם משכי הזמן. אני דווקא ממליץ להגביר מעט ההשקיה בערך מאצע אוגוסט.
גרטמן יואב

Re: כמה זה 150 - 200 ליטר?

הודעהעל ידי חני » 09 יולי 2009, 08:16

[color=#4040FF][/colתודה על התשובות. לעונג לשאול, להתמקצע, ולהמעיט את האכזבות, שהרי כולנו אוהבי צמחים.
יום נעים.
חני

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים