עץ לימון

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ לימון

הודעהעל ידי giladav » 01 אוקטובר 2013, 09:51

שלום רב,

יש לי עץ לימון בגינה - לא יודע את גילו נשתל ע"י דיריים קודמים.

בשנה שעברה הבחנתי כי העץ מעט מצהיב והוספתי לו ברזל אשר פתר את הבעיה.

השנה אני רואה שחצי מהעץ שוב מצהיב ואינו נותן פרי קמו בשנה שעברה הוספתי לו ברזל פעמיים אבל לא רואה שינוי דרסתי בנושא.

העץ מושקה 3 פעמים בשבוע ע"י 3 טפטפות של 6 ליטר כל אחת למשך 30 דקות כל פעם.

אודה לעזרתכם,

תודה רבה מראש,
קבצים מצורפים
20131001_070905.jpg
giladav

Re: עץ לימון

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 01 אוקטובר 2013, 21:59

העץ לא היה זקוק לברזל בשנה שעברה, אינו זקוק לו השנה, ולא יהיה זקוק לו בשנה הבאה. הפסיקו לזרוק את כספכם. אין מחסור בברזל באדמות הארץ, אם-כי דרגת חומציות הקרקע משפיעה על מידת מסיסותו במי ההשקיה וקליטתו על ידי השורשים. רק במצבים חריפים, ולעיתים רחוקות, נאלץ להוסיף קלאט ברזל וזאת אחרי בחינת מומחה ולא כהוקוס-פוקוס פותר כל. אני אומנם כותב דברי ביקורת אלה בשעה שאני עונה על שאלתך, אבל הדברים נאמרים לכלל הגננים החובבים הסבורים שכל הצהבת עלה פירושה מחסור בברזל.

מה שכן חסר לעץ הוא הרבה מים. לפי הנתונים שמסרת העץ מקבל 27 ליטר מים בשבוע, פחות מחמישית הצרכים שלו. פתח את הטפטפות כל פעם ל-3 שעות ועם הזמן תראה תוצאות מפליאות. בינתיים, החלשותו של העץ עקב המחסור במים הפכה אותו לטרף קל לגורמי מחלות, ואלה כנראה אחראים לחלק מתופעת ההצהבה. ברם, עד שלא נתקן את נזקי הצמא לא נוכל לומר דברים ברורים על בעית הכלורוסיס של העלים. השקה כמומלץ לעיל, וספר לנו בעוד חודשיים מה מצב העץ. נראה אז אם יהיה צורך בטיפול נוסף.
ש. כהן-סיון

Re: עץ לימון

הודעהעל ידי giladav » 02 אוקטובר 2013, 11:26

תודה רבה על התגובה העדכן בהמשך
giladav

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים