על ידי ש. כהן-סיון » 18 פברואר 2013, 16:20
לא מוכר לציבור הרחב בארץ עד עתה, אבל לאחרונה (סביב שנת 2000) נעשו ניסיונות בחוות הבשור לגדלו לצרכי ייצוא יחד עם עוד כמה מיני 'ירקות' אקזוטיים. אגב, האיות שלך של שמו שגוי וצריך להיות Jicama ובהיגוי עברי קוראים לצמח/פרי חיקמה . הניסיונות עלו יפה אבל לא ידוע לי שהם הגיעו לכלל ייצור חקלאי ולכן איני יודע לומר לך אם תוכל להשיגו כאן. נסה להתעניין אצל הנוגעים בדבר בחוות הבשור של המנהל החקלאי. יתכן, אולם, שהמרכיב העמילני נמכר בחנויות טבע או חנויות המתמחות במזון מהאזור הטרופי (מקסיקו, תאילנד, ויאטנם, מלזיה, וכו'). שורשים מעובים של מיני צמחים אחרים העשירים בעמילן (באמריקה מכונים בשם הכללי YAM) מהווים מרכיב חשוב בתזונה של תושבי דרום מזרח אסיה וארצות אמריקה הלטינית, ולכן לא מן הנמנע שתמצא את מבוקשך, או מרכיב דומה, בחנויות המזון המספקות את צורכי האוכלוסיות שהגיעו משם.