מי-מזגנים: האם יש צורך בתוספי דישון?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

מי-מזגנים: האם יש צורך בתוספי דישון?

הודעהעל ידי cass » 10 יולי 2012, 12:24

אני אוסף ביממה כ-100 ליטר מי מזגנים. יש לי אפשרות להוסיף מי כביסה ועודפי-מים ממערכת טיהור אוסמוטית.
הבעיה היא שעבור צמחים רגישים כגון קקטוסים אני לא מוסיף את מי הכביסה ומשתמש כמעט אך-ורק במי המזגן שמספקים 50% מן התצרוכת לפחות. לידיעתי קקטוסים גדלים בקרקע עשירה בסידן, יסוד שקיים במי-הברז אך לא במי-המזגנים. האם הדישון שאני מוסיף להם מספק את הצורך בסידן? אני משתמש בתרכיז אצות ים. קיים גם דשן המיוצר מדגים שיכול להכיל מספיק סידן מעצמות הדגים אבל אינני יודע אם הוא מתאים לקקטוסים (חומר מן החי שעלול לגרום לרקבון ולפגוע בשורשי הקקטוסים, ריח דגים שעלול למשוך את הכלב, חתולים או עורבים שיחטטו לי בעציצים)
cass

Re: מי-מזגנים: האם יש צורך בתוספי דישון?

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 11 יולי 2012, 04:00

מדוע אתם מתעקשים להתעסק בזוטות? הסברנו רק לפני יום כי אין שום משמעות דישונית לסידן המצוי במי ברז. הקרקע בארץ עשירה לאין ערוך בסידן ואם מדובר במצע לקקטוסים בעציצים/מיכלים, ודאי שהוא מכיל את כל צרכי הצמח. השקה במי מזגן, אם בא לך, ואל תדאג לסידן. עם זאת, אוסיף כי קקטוסים דווקא מסתדרים לא רע עם מים מליחים, כולל מי הברז של ארצנו שלעיתים אינם ראויים לשתיה בגלל תכולת הכלורידים הגבוהה, ולכן לא הייתי "מבזבז" מי מזגן על צמחים שאינם זקוקים להם. שמור אותם לצמחי בית ועציצים בכלל, או לצמחים הרגישים למליחות.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים