על ידי ש. כהן-סיון » 15 יולי 2012, 08:05
כפי שכבר הוסבר לך, כמות המים שאתה נותן לעץ רחוקה מסיפוק צרכיו. תן לו 200 ליטר בכל שבוע, וחלק את הכמות לשתי השקיות. עץ צמא נהיה טרף קל למזיקים וגורמי מחלות. בדרך כלל העץ יכול להתגבר בכוחות עצמו על הרבה גורמים כאלה, אחרת לא היו לנו כלל עצים בטבע. העץ מייצר מרכיבי הגנה שנלחמים במזיקים ובגורמי המחלות. ברם, עץ מורעב או מצא נחלש ותיפקודו נפגע. כתוצאה מכך הוא הופך יעד למתקפה של גורמי מחלות ומזיקים.
במקרה שלך, פרי הלימון המעוות הוא כמעט בוודאות תולדה של מתקפת אקרית הניצן. העלווה המצהיבה והשרף השופע עלולים להצביע על מחלת הירוקת הנגרמת על ידי בקטריה אן מיקרופלסמה, או לחלופין על-ידי פטרית הפיטופטורה. סביר יותר שהעץ נפגע בפטריה זו שהיא שוכנת קרקע וקשה לטיפול. נסה להסיר את הקליפת העץ מסביב לכל נקודת שפיעה של השרף, כאשר אתה חותך כסנטימטר בתוך החלק הבריא. הקפד לטבול את כלי החיתוך באקונומיקה לדקה בין חיתוך לחיתוך על-מנת להבטיח שלא תעביר את גורם המחלה מחלק נגוע לחלק בריא. את הצלקות מרח במשחת עצים.
בהשקיה הבאה המס בתוך דלי של מים (10 ליטר) 10 גרם של קוסייד, או קופרוקס, או כל תכשיר הדברה מבוסס נחושת שתוכל להשיג (לא נמכר במשתלות. חפש בחנויות לחקלאי). מלחי הנחושת הם תכשיר הדברה רחב היקף כנגד פטריות. החומר ממקור אנאורגני ואינו רעיל במובן של תכשירי ההדברה הסינטתיים (אפשר לגעת ביד אבל לא לעין או לבלוע!). חזור על פעולת התמיסה הזו אחת לחודש עד לאביב הבא. ממש בתחילת האביב, כאשר פקעי הניצנים יתחילו לתפוח, רסס את העץ היטב בנימגארד וגם הגמע קונפידור. אם תקפיד על השקיה ועל טיפןל כמוצע העץ ישתקם בדקגת סבירות טובה.