היכן אני מקליקה לשאול שאלה חדשה? (לא מצאתי...)

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

היכן אני מקליקה לשאול שאלה חדשה? (לא מצאתי...)

הודעהעל ידי מרים02 » 17 מרץ 2012, 19:28

אני גרה בערד כמעט 4 שנים. כל הנסיונות שלי לגדל עצים עד כה כשלו. כעת יש לי כמה ייחורים בעציצים ושני עצי פרי הדר צעירים ממשתלה ואני חוששת לנטוע אותם פן ימותו גם הם.
נטעתי שנה שעברה עץ הדר קטן ששכן זרק, הוא התפתח והתמלא עלים וכעת כל העלים נבלו והגבעולים החיצוניים. גזמתי אך עושה רושם שזה לא עזר. תמיד נתתי לכולם קומפוסט תוצרת עצמית, אוסמוקוט, הומוס ועוד, בהתאם ליכולת הכספית המוגבלת שלי, אך אני מתחילה להתיאש... יש לי שטח יפה בן 200 מ"ר וחבל שאין לי עדיין אף עץ הראוי לשמו. גם כל הנסיונות שלי לשתול רוזמרים כשלו, למרות שזה גדל בקלות בכל גינות העיר.
יש לי קלמנטינה מיכל שרק בחוש-חש נותרו כמה עלים ואינני יודעת אם יש עוד מה לעשות או האם לעקור. יש לי פומלית בגודל מטר, העלים נשרו אבל הגזע ירוק. היה עץ לימון צעיר שמת לגמרי. האדמה היא לס, ככה אמרו לי. המון מלח צף כשיורד גשם מרובה יוצר שכבה לבנה. לכל הצמחים והעצים שניסיתי לגדל עד עכשיו עשיתי גומה עם תערובת ממשתלה, לפעמים גם ערבבתי חול בניה כדי לעזור בחלחול המיים. בכוונתי לקנות "באלה" (1/2 מטר3) של חמרה ולחפור גומות אבל אני יודעת שזאת תהיה עבודה מאוד קשה עבורי (גמלאית בת 50 ק"ג...) לכן אינני רוצה להתחיל לפני שאקבל עצתכם.
יתר הצמחים הם בעיקר בשרניות שאחרי עבודה קשה התפשטו יפה בחזית ביתי (במקום " דשא" ) ויש לי גם גרניום רגיל וריחני, כמה בוגנביליות (שכעת ללא עלים ואחרי גיזום) שאני מצפה בקוצר רוח ששוב יוציאו עלים ופרחים ויגדלו לגובה כמו אצל שכנים וגינות ציבוריות...
אני מקוה שיש לכם עצה טובה עבורי...
המון ברכות,
מרים02.
מרים02

Re: היכן אני מקליקה לשאול שאלה חדשה? (לא מצאתי...)

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 18 מרץ 2012, 05:45

כדי שלא נגיב באויר,ספרי לנו איך וכמה אצ משקה את נעצים? הייתי בערד ובדימונה הרבה פעמים. ראיתי הרבה עצי פרי צומחים. סוד הצמיחה הוא מים,מים ומים. כל היתר באים אחר כך. אז כה ואיך מושקים העצים.??
גרטמן יואב

הודעהעל ידי מרים02 » 20 מרץ 2012, 19:49

יואב, תודה. איני ממש לא כ"כ מיומנת בפורומים. הרגע "שמרתי טיוטה" והטקסט שכתבתי נעלם.... אז אנסה שוב בלי זה: אני משקה בצינור ומשקה הרבה. רק בזמן האחרון השקתי פחות כי ירדו הרבה מאוד גשמים ובתדירות גדולה. בקיץ אני משקה 2-3 X שבוע, ממש לא חוסכת. לפעמים אני חושבת שאני נותנת יותר מדי מים. נכון, גם אני רואה את העצים של כולם בכל מקום וחושבת שיש איזה סוד שאינני יודעת עליו: אדמה מיוחדת, חומר דישון וכו'.
מה דעתך, להביא חמרה ? אין לי עדיין טפטפות בגלל ההוצאה. מחכה שוב לתשובתך. ושוב מודה על תשומת הלב...
המון ברכות
מרים
מרים02

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 21 מרץ 2012, 08:43

קודם כל רדי מהדישון. יתכן ודישנת בעודף. זה לרוב גרוע מחוסר דישון.
זכרי,אצלכם בקיץ התאדות גדולה עד פי 6 ויותר מאשר במרכז הארץ. צריך להגיש מים בהתאם. רצוי להצל על העצים בצעירותם.
גרטמן יואב

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים