רימון

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

רימון

הודעהעל ידי pinishe » 05 אוקטובר 2011, 22:16

בגינתי - בישוב עומר בנגב - 3 עצי רימון בני 20 שנה לערך

בשנים האחרונות מרבית הרימונים מתבקעים כחודשיים לפני ההבשלה - הקליפה ,מתפוצצת" -והפרי לאחר מכן נרקב
נאמר לי שהסיבה היא חוסר מים - השקייה. האם אכן זו הסיבה ? גורם אחר טען להיפך שמדובר בעודף מים ( הסבר שלא נראה לי מאחר ואינני מגזים בהשקייה)
אין באפשרותי לחשב את כמות המים המסופקת בפועל לעצים אני משקה באמצעות טפטפות שנתמות לעתים קרובות- האם תוכלו להנחות אותי כיצד וכמה מים עלי לספק לעצים וכיצד אוכל לוודא באןפן לא מסובך האם אני מספק את הכמות הנרשת ? ( לדוגמה - מספר פעמים של מילוי גומה בשבוע וכד )והאם עדיף לעבור להשקייה באמצעות צינור שבה אני מבחין במילוי הגומה ומוודא שאכן העצים קיבלו כמות מספקת

בתודה - פיני
pinishe

Re: רימון

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 06 אוקטובר 2011, 08:28

לדעת משתלות יגור אין מושג עודף מים בכלל. בקיץ ובעומר בפרט.השקיה לא מסודרת היא הגורם הריאשי לתופעה זאת.
גם במקרים שאתה יודע בברור שההשקיה מסודרת תתכננה תופעות כאלו. כי בימים חמים יותר,הולכים רוב המים שהגשת לצמח/שהצמח שוב מן הקרקע,לאידוי ושמירה על חיות הצמח. לפרי מגיעים אז פחות נוזלים. זה גורם לקליפה להבשיל מוקדם מתוכו של הרימון. כשמזג האויר משתפר,ממשיך תוכו של הרימון לתפוח ומפוצץ את הקליפה. זה קורה כמובן יותר בהשקייה לא סדירה שגורמת לאותן תופעות.אי לכך ממליצים אנו להשקות יותר מים בכלל לרימונים ובזמן ההבשלה,בפרט.
אנו ממליצים לרימון באזור שלכם,על,לפחות 200 ליטר בשבוע.
כן כדאי לעבור להשקיה,לפחות בהבשלה,מבוקרת בעיניים שלכם. כדי שתדעו כמה מים קבל העץ בפועל.
אצלכם לפחות פעמיים בשבוע. אולי לחלק אפילו לשלוש.
חתימה טובה ממשתלות יגור
גרטמן יואב

הודעהעל ידי pinishe » 06 אוקטובר 2011, 16:50

תודה ליואב על התשובה המפורטת
פיני
pinishe

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 07 אוקטובר 2011, 07:47

ושתהיה חתימה טובה לכולנו והרבה בריאות.
גרטמן יואב

חזור אל פורום עצי פרי