עץ לימון חולה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עץ לימון חולה

הודעהעל ידי יצחק » 08 ספטמבר 2011, 17:05

היי,
לפני מספר שבועות רשמתי לך יואב שעץ הלימון שלי סובל כנראה מבעיה:עלים עם אבקה לבנה(ככל הנראה קימחון),כמו כן העץ לא קיבל טיפול נאות כגון: דשן וקונפידור ,יש לציין שמיד כשכתבת לי הגמעתי קונפידור אבל קצת יותר מדי(כ15 סמ"ק לעץ בן 5),נתתי דשן בפירוק איטי ועכשיו העץ נראה עדיין סובל,רוב העלים נשרו,הענפים מתייבשים במהירות,בקושי יוצאת עלווה חדשה וכמובן שאין על העץ פרחים ופירות.כמו כן אני מבחין שעל חלק מהענפים התחילו לצאת מין נקבוביות אדומות .

מה עושים? העץ שלי נגמר לי מול העניים );, אנא עזור לי.

פרטים נוספים:העץ כבן 5 שתול במיכל של כ100 ליטרים נמצא בכיוון מערב עם שמש מלאה בקיץ וחצי שמש בחורף,מקבל מים כל יומיים כ20 ליטרים כל פעום.

תודה מראש,יצחק.
יצחק

Re: עץ לימון חולה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 09 ספטמבר 2011, 06:40

קונפידור אינו מיועד לטיפול בקימחון. עזרתו במקרה שלך היא ככוסות רוח למת. חבל על כספך, ולהבא שאל לפני שאתה מטפל בבעיה. לעצם שאלתך, צרף בבקשה תמונות של העץ כולו ושל עלה טיפוסי מהעץ. גרף וסלק את כל העלווה שנשרה בסביבה. בדוק אם הענפים/זמורות שעל התיבשותם אתה מדווח הם אכן כך (שבירים). הקפד על השקיה נאותה. לימון זקוק לפחות ל-150 ליטר מים מדי שבוע. אם האדמה במקום אינה כבדה, חלק את הכמות לשתי השקיות.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי יצחק » 09 ספטמבר 2011, 06:57

היי,
בקשר לקונפידור,השימוש נעשה בו לאחר המלצה של יואב כי העץ סובל גם מעש המנהרות.בקשר לענפים המיובשים,אכן הם נשברים והם חלולים,אשתדל לשלוח בהקדם תמונות.
בכל אופן תודה רבה על ההתייחסות.

איציק.
יצחק

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 09 ספטמבר 2011, 08:59

גזום את כל הענפים והזמורות היבשים, עד כדי 10 סמ' אל תוך החלק הלא יבש שלהם. הקפד לטבול את כלי הגיזום בתמיסת אקונומיקה בין חיתוך אחד לשני. זאת על-מנת להקטין את הסיכוי להעברת גורמי מחלה מענף לענף. בדוק אם יש סדקים בקליפה על הגזע או על הענפים. אם יש צלם וצרף כאן וצלם גם את נקודות השרף שהזכרת וצרף את התמונה(ות).
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום עצי פרי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים