עמוד 1 מתוך 1

טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 31 מאי 2011, 15:21
על ידי puchi
שלום חברים
אינני חקלאי,יש ברשותי מספר עצי פרי,ברצוני להתייחס לעץ קלמנטינות ועץ הרימון.
בעץ הקלמנטינות(בן 7) יש לי עלים עליונים מקופלים ואילו בחלק התחתון (בעיקר) יש עלים עם סימנים שחורים- מהקריאה מבין שיש צורך בטיפול " בהגמעה בקונפידור".
כאן נידרש פירוש רש"י :D להדיוט כמוני.מהי הגמעה? :lol: ומה מידת המהילה של 10 סמ"ק קונפידור במים או שמא אין צורך במים בכלל.

שאלה בנושא עץ הרימון- מומלץ לעטוף הפרי בשקית נייר נושמת:
השאלה -מהי שקית נייר נושמת,? האם שקית נייר חומה רגילה מתאימה או שמא הגדרה "נושמת" מתייחס לסוג מיוחד של שקיות- אם חיובי,היכן ניתן לרכוש השקיות הללו?
תודה

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 09:27
על ידי גרטמן יואב
שקית חומה עשויה להספיק. ליתר בטחון לנקב הרבה חורים במחט בשקיות לאחר העטיפה.שקית נושמת ניתן לרכוש אצלנו.
ההדר /קלמנטינה סובל ממוצצי עלים למינהם. אין לי תמונה ואיני יכול לזהות.אבל הטיפול בקונפידור יעזור. מגישים לא לפי ריכוז. המלצת דרך לביצוע: לשים החומר במיכל של 10 ליטר ולפזר סביב העץ אחרי השקיה טובה שמסתיימת כשעה לפני ההגמעה. לזה אנו קוראים הגמעה. קרי השורש שותה את החומר בעזרת השורשים.

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 01 יוני 2011, 14:38
על ידי puchi
ליואב תודה על המענה המהירר והברור.
שאלת המשך,האם יש מגבלה בשימוש בקונפידור?
הבנתי מהניירת שההגמעה האחרונה אמורה להיות 30 יום לפני הקטיף.
אחרי כמה זמן ניתן להבחין באם הקונפידור עזר והאם לאחר אותו פרק זמן במידה ולא חל שינוי,האם צריך לבצע הגמעה נוספת?

בעינין השקיות ,שוב תודה ,אנסה להכנס לאתר ההזמנות כדי להזמין שקיות נושמות.

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 02 יוני 2011, 05:15
על ידי גרטמן יואב
אני לא ממליץ על שמוש בקונפידור בעצי פרי יותר מפעמיים בעונה. הפרש 3 חודשים לפחות.יש שסוברים שאפשר להוסיף עוד טיפול או שניים.

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 02 יוני 2011, 12:26
על ידי puchi
תודה רבה יואב 8-)

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 22 יולי 2012, 09:49
על ידי אהוד
אודה על קבלת הסבר איך יודעים מבעד השקית האם הפרי בשל?

Re: טיפול במזיקים בעצי פרי

הודעהפורסם: 23 יולי 2012, 07:58
על ידי גרטמן יואב
מישוש,זמן הבשלה ובדיקה מידי פעם.
כשמגלים פרי בשל ראשון בודקים כל יום ומאוחר יותר חושפים פירות גדולים וקרובים להבשלה.