עמוד 1 מתוך 1

4 עצי אתרוג 'חולים'

הודעהפורסם: 30 ינואר 2011, 09:32
על ידי drorg3
שלום רב,

פעם ראשונה בפורום. מקוה להציל עצים אהובים.

4 עצי אתרוג תימני לא מורכב , מראים סימני גויעה כבר שנתיים. העצים ממשיכים אמנם להוציא פרי בכמויות מסחריות , אך כחודש-חודשיים אחרי יציאת הפרי הוא מתמלא במין שכבת קמח וצבעו נהיה דהוי ביותר. כואב הלב. אותם סימפטומים בעלים .

אינני בקיא בטיפול בעצים ( אבי ז"ל היה המטפל הבלעדי.. ), אך אני מקפיד על השקייה מרובה (50-100 ליטר בשבוע ), זיבול בקומפוסט.

דרור, מושב ליד אשקלון.

Re: 4 עצי אתרוג 'חולים'

הודעהפורסם: 30 ינואר 2011, 12:01
על ידי ש. כהן-סיון
העלה כאן, בבקשה, תמונות של המראה הקמחי עליו אתה מדווח. לא ניתן לומר בוודאות אם המדובר בפטרית הקימחון, או גורם אחר. הטיפול הנכון יתכן רק לאחר קביעה בטוחה מי הוא הפתוגן. בכל זאת, רסס את העצים עם תמיסה שתכין על ידי המסת כפית מחוקה של סודה לשתיה בליטר מים. זאת, כאשר יופיע שוב אותו כיסוי לבן. אם המדובר בפטרית הקימחון, הטיפול הזה יעזור בהכלתה. אך אל תמנע ממשלוח התמונות לבחינה יותר בטוחה.

Re: 4 עצי אתרוג 'חולים'

הודעהפורסם: 01 פברואר 2011, 16:39
על ידי drorg3
תודה על העצה

אפשר לקבל הסבר איך אני מצרף את התמונות ??

יש הודעת שגיאה לגבי גודל הקובץ.

Re: 4 עצי אתרוג 'חולים'

הודעהפורסם: 02 פברואר 2011, 06:37
על ידי גרטמן יואב
נסה לשלוח דרך צור קשר. יגיע אלי. שלח כתצריף לדוא"ל שלי שם: nursery@yagur.com

Re: 4 עצי אתרוג 'חולים'

הודעהפורסם: 06 פברואר 2011, 22:51
על ידי ש. כהן-סיון
הגיעו אלי התמונות ששלחת אל יואב. למרבה הצער לא טרחת לצרף תמונות עלים. צבע העלים כרגיל ירוק כהה, ולכן על עלים כאלו ניתן להבחין טוב יותר במעטה הקמחי אותו הזכרת בפנייתך הראשונית. מתמונות הפרי קשה לקבל התרשמות ברורה. לכן אני מבקש שתשוב ותשלח תמונות של עלים פגועים. אם תמצא עלים נקיים מאותו מעטה קמחי, צרף גם תמונה של עלה פגוע ליד עלה בריא. לחלופין, צלם עלה נגוע ולאחר מכן רחץ אותו היטב במי סבון וצלם אותו שוב. צרף את התמונות כאן, או שלח ישירות אל יואב.