עמוד 1 מתוך 1

עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2010, 18:23
על ידי zosman
שלום רב,
יש לי בגינה עץ לימון בן כ- 15.
השבוע שמתי לב שבתחתית גזע העץ, העץ התחיל להוציא שרף בצבע דבש.
ניסיתי למצוא חורים של תולעים ולא ממש מצאתי (זה לא אומר שאין...).
אני מצרף צילום של הגזע. הקילוף בגזע הוא לאחר שחיפשתי פתח של תולעת.
הגזע במקום יחסית רך.

אשמח לקבל המלצות לטיפול.
שמואל.

Re: עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2010, 16:24
על ידי ש. כהן-סיון
לצערי התמונה לא טובה. צלם שוב וצרף כאן תמונה ברורה של חלקו התחתון של העץ. בתמונה הנוכחית איני מבחין בברך ההרכבה. יתכן והעץ נשתל בניגוד להוראות, כך שהברך קבורה באדמה. במקרה כזה אין תקנה לעץ. השרף מעיד על עקה כתגובה למצב כזה. העקה מקורה במחלת ריקבון צוואר השורש שהתפתחה מהיות הברך קבורה בקרקע. אם אתה מבחין בברך בכל זאת, צלם מזווית כזו שנראה אותה גם אנחנו. בינתיים, ממליץ לך לחפש בפורומים את מילת הקוד שרף. בין היתר תמצא התיחסויות גם למצב דומה לשלך בעץ לימון.

Re: עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2010, 09:34
על ידי zosman
שלום רב,
ראשית תודה על התשובה.
אני לא כל כך יודע מה זו "ברך הרכבה", אך מתשובתך, אני מבין שזה חלק בעץ שאם הוא באדמה, אז העץ בבעיה.
ניקיתי קצת מסביב לגזע (לא חפרתי יותר מידי).
אני מצרף תמונות עדכניות (המקום לא מואר דיו וכנראה זה פוגע באיכות התמונות).
אני מקווה שהתמונות המצורפות יאפשרו לתת תשובה משלימה ופתרון לבעיה.
תודה,
שמואל.

Re: עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 28 ספטמבר 2010, 15:32
על ידי ש. כהן-סיון
גם אני לא מצליח להבחין בברך ההרכבה. או שהיא קבורה בקרקע, או שהתנפחות הגזע קרתה בצורה כה מעוותת עד כדי כך שהברך "נבלעה" בתוך מרקם הגזע התחתון. האפשרות השניה בעלת סיכוי נמוך, בד"כ אין בעיה להבחין בברך. בכל מקרה נקה היטב את מקום הכתם של השרף, אפילו בעזרת ניר זכוכית. בחן אם הגזע הגלוי מכיל עליו כתם כהה יותר מסביבתו הבריאה/בהירה. את האזור שניקית מרח ב"משחה" שתכין על-ידי עירבוב מעט מים עם כמות קטנה של אחד ממלחי הנחושת האלה: קופרוקס, בורדזול, מרק בורדו, או קוסייד. חומרים אלה, לצערי ותמיהתי הרבה, לא נמכרים במשתלות אלא רק בחנויות המספקות ציוד, דשנים, וחומרי הדברה לחקלאים. תמצא חנויות כאלו לחקלאי גם בערים ובפרט במושבים פעילים. החומרים האלה יעילים כנגד מגוון של פטריות הגורמות למחלות בעצים. בהנחה שברך ההרכבה לא קבורה בקרקע, יש סיכוי שהעץ ינצל. מלבד הטיפול הנ"ל, הקפד על השקיה נכונה וסדירה. לימון בן 15 זקוק לפחות ל-150 ליטרים מים מדי שבוע, מחולקים לשתי השקיות, אלא אם כן הקרקע במקום כבדה במיוחד ולא מחלחלת בנקל. בנוסף לענינים אלה, צור גומה בקוטר של לפחות 1מ' מסביב לגזע, ובאזור זה תחח את הקרקע בעדינות כדי לא לפגוע בשורשים. התיחוח יעזור לנשימה טובה יותר של השורשים ויקל על העץ להלחם בגורם הפגיעה. לבסוף, אני מבקש לראות תמונה של כלל העץ, וכן של עלה טיפוסי מצמרתו.

Re: עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2010, 17:37
על ידי zosman
התקשרתי לחנות "הגרעין" והם אמרו לי שיש להם את קוסייד (Kocide 2000). אני אקנה ביום שישי ואיישם את החומר.
אני מצרף תמונות של העץ ועלים. העץ לאורך השנים היה בריא, מניב יופי של פירות (כמותית ואיכותית), והטיפול היחידי שעשיתי זה עם קונפידור (פעם בשנה).
המון תודות וחג שמח,
שמואל.

Re: עץ לימון - שרף

הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2010, 18:44
על ידי ש. כהן-סיון
יחסית, העץ נראה לי במצב טוב. חסר לו מים ודישון, והדשא מעיק עליו ומונע משורשיו נשימה ראויה. צור גומב סקוטר מטר לפחות מסביב לגזע. סלק מאזור זה את כל שורשי הדשא ותחח היטב את הקרקע כאשר אתה מקפיד לא לגרום נזק לשורשים. קלטר אל תוך הקרקע במקום זה שק קומפוסט (20 ליטר) ופזר כוס של דשן גרגירי בשיחרור איטי בעל הרכב מאוזן של אבות המזון. אם ההשקיה נעשית בעזרת טפטפות (הטוב ביותר), שים את הדשן מתחת לטפטפות בבורות קטנים שתיצור בקרקע. הקפד להגיש לעץ לא פחות מ-150 ליטר מים בכל שבוע. הגש את כל הכמות במשך אחד אם הקרקע כבדה, או חלק לשתי השקיות נפרדות אם הקרקע מחלחלת בקלות.