חורים בגזע קלרוטריה-זחל

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

Re: חורים בגזע קלרוטריה-זחל-הבהרה

הודעהעל ידי B » 28 יוני 2011, 08:05

טוב- אני מבינה שאתה עסוק מאוד ובכל זאת - יש מימרה " המתחיל במצוה אומרים לו - גמור"...
הצילומים הם בתקריב של 2 חורים. יש עשרות כאלה.מה גורם לזה?
ברור שיש מזיק כלשהו וזה לא מצב נורמלי.
אין אפשרות לראות בצילום את כל החורים כי הם קטנים מאוד ומבוזרים על פני כל הגזע -ואולי למעלה מזה- אין לי אפשרו לראות.לפיכך נתתי תיאור מילולי.
לקח לנו שנים טובות לגדל את העץ הזה ולא רוצים לרות אותו מתנוון.
אין לנו עניין להרעיל ללא צורך
אבל מאוד הייתי רוצה לפחות להבין מה קורה
תודה
B

Re: חורים בגזע קלרוטריה-זחל

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 יוני 2011, 15:03

נקודות השרף ברורות. הסיבה להן היא אחת משתיים: פגיעה של חיפושית הקליפה, או כיבים הנובעים מפגיעה פטרייתית או בקטריאלית. לא ניתן לקבוע על סמך תמונות אלה מי משתי הסיבות האלו היא הנכונה לגביך, אבל העץ הזה לא ידוע כרגיש לחיפושית הקליפה. אם אכן מדובר בכיבים פטריתיים/בקטריאליים, לא ניתן לעשות הרבה מלבד להוסיף דשן חנקני כדי להגביר צימוח, ולתגבר את ההשקיה. נסי לפעול כנגד שתי הסיבות. ראשית הגבירי השקיה ובהמשך הקיץ תני לעץ 150 ליטר מים בכל שבוע, בהשקיה אחת. רצוי בטיפטוף במשך 4-5 שעות, ואם לא פרקטי מבחינתך אזי השקי ישירות לתוך גומה שתצרי מסביב לעץ. כמות הדשן (אמון חנקתי, ואם לא תמצאי אז אמון גופרתי) היא של 1/2 ק"ג מפוזרים מתחת לנוף העץ ומיד לאחר מכן להשקות היטב היטב את כל השטח שעליו פוזר הדשן על-מנת שיחלחל ויגיע לשורשים. אפשר גם לחלק את כמות הדשן לשתיים, מחצית בכל שבוע, אבל עבור הדשן מודגש הצורך בהשקית עומק טובה בכל שטח הפיזור אחרת הדשן עלול לצרוב את השורשים. כנגד האפשרות שמדובר בחיפושית הקליפה, למרות הכל, הסירי את כל נקודות השרף ורססי היטב אל קירבן בתמיסה של סימשופר, או סימבוש. הוראות על האריזה. להגן על העינים ודרכי הנשימה בעת הריסוס. כאמור, אם אכן זו פגיעה בקטריאלית, אין טיפול כימי. העץ עשוי להתגבר על המחלה בכוחות עצמו, בעזרת תוספת המים והדשן. אנא דווחי כאן על מצב העץ מספר שבועות לאחר הטיפול.
ש. כהן-סיון

Re: חורים בגזע קלרוטריה-זחל-תודה רבה

הודעהעל ידי B » 28 יוני 2011, 22:06

תודה רבה על התשובה המפורטת.
B

הקודם

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים