בעיה בעץ קלמנטינה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בעיה בעץ קלמנטינה

הודעהעל ידי adimad » 20 אוקטובר 2015, 00:33

שלום לכולם.
שתלתי לפני כ3 שנים עץ לימון ועץ קלמנטינה מיכל. הלימון פורח ומניב פירות כבר שנתיים אבל הקלמנטינה אפילו לא פרי אחד (העץ צומח וגדל אבל אין פירות אפילו לא פריחה).
הלכתי למשתלה שממנה קניתי את שני העצים ושם המליצו לי לדשן עם 20-20-20 כמות של כף רגילה יחד עם 10 ליטר השקיה לעץ פעם בשבוע עד שאגמור את השק שמשקלו 1 ק"ג.
יש לי מספר שאלות:
1. האם זה נכון לדשן עכשיו ? (כי לפי מה שאני יודע לא מדשנים בחורף).
2. עץ הלימון נשתל יחד עם הקלמנטינה ומרחקם 2-3 מטר אחד מהשני. האם לדשן גם את עץ הלימון? אפילו שהוא מניב פירות?
3. שתלתי לפני כשבועיים עץ תות שהשגתי בייחור מוצלח. העץ קטן ולא גדול, גובהו כמטר וחצי והוא דק וצעיר מאוד. האם לדשן גם אותו? אם כן באיזו כמות?
4. בנוסף בין עץ התות לקלמנטינה יש לי שיח של יערת דבש. האם הדישון ייפגע בה? או אולי יחזק אותה אף יותר?
5. ובכלל האם הכמות שהומלצה לי על ידי המשתלה אכן טובה?
תודה לעונים.
adimad

Re: בעיה בעץ קלמנטינה

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 21 אוקטובר 2015, 09:03

המלצה קצת שונה.
זרוק את ה 20/20 למשתלה שממנה קנית אותו.הוא מזהם סביבתי ושל מי התהום רציני ביותר.
תן לעצי ההדר באביב דשן שחרור איטי,מיוחד לעצי פרי .יש כזה במשתלות.
אל תדשן כלל את יתר הצמחים. בעיקר לא את התות. הוא יצמחמהר בלי להתעבות.יהיה שביר.
גרטמן יואב

Re: בעיה בעץ קלמנטינה

הודעהעל ידי adimad » 21 אוקטובר 2015, 16:34

אוקיי נראה לי שאשמע בעצתך.
באותו עניין, יש לי עץ שסק בוגר בן 15 שנים לפחות.
הבעיה שנראה לי שהוא לקראת סוף חייו. העץ משיר את קליפתו מאזור בסיס העץ, מעט מאוד עלים (רק בקצות הענפים), ענפים עבים שהתייבשו שגזמתי לפני מספר ימים.
העץ נמצא במרחק של 15-20 מטר מהלימון, הקלמנטינה והתות חשבתי לתת לו את ה-20/20/20 ואולי זה יעזור לו וכמו כן אין שום צמח בסביבתו.
האם הזיהום של מי התהום אם אשקה את השסק עם הדשן הנ"ל ישפיע על העצים האחרים (קלמנטינה,תות,לימון) שרחוקים ממנו?
תודה שוב.
adimad

חזור אל פורום דישון והדברה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים