עמוד 1 מתוך 1

דשן עתיר חנקן ללגרסטרמיה

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 10:23
על ידי טריקולורית
שלום ושבוע טוב,

קרל וויטקומב, האיש שפיתח את זן דינמיט, ממליץ על דישון העץ פעם אחת באביב בדשן עתיר חנקן שהרכבו 28-4-6. הוא ממליץ בפירוש על דשן מסיס ולא על דשן איטי תמס. הנה קישור למאמר שלו על הטיפול בלגרסטרמיות:

http://www.rootmaker.com/docs/CrapemyrtleCultureE.pdf

איזה דשן הכי קרוב בארץ להרכב הזה?

במידה שאין כזה דשן, אפשר להוסיף חנקן ל-20-20-20 כדי להגיע ליחס הזה בין המרכיבים. וכמה חנקן צריך להוסיף במידה שכן?

המון תודה מראש.

Re: דשן עתיר חנקן ללגרסטרמיה

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 11:00
על ידי גרטמן יואב
קודם אין לנו דשן בהרכב המדובר.סבורני שגם לא יהיה כי אינו מקובל בארץ.
שנית אנו לא מדשנים שיחי לגרסטרמיה כלל והם פורחים נהדר לאורך הרבה זמן.
פשוט מקבלים מים.
בארץ מומלץ להשתמש בקשיי תמס ולא במסיסים.
דשן גינה פורחת מצוין לשם קבלת פריחה מסיבית.
דשן עתיר חנקן טוב לצמיחה ופחות יעיל לפריחה.

Re: דשן עתיר חנקן ללגרסטרמיה

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 11:13
על ידי טריקולורית
יואב, אני מניחה שהאיש שפיתח את הזן יודע על מה שהוא מדבר. המשתלה שלו באוקלהומה.

הוא ממליץ במפורש על דשן מהיר תמס כי - לדבריו - דשן איטי תמס יהיה איטי מדי לדישון האביבי.

הוא ממליץ על דישון פעם אחת בלבד - באביב.

לדבריו אפשר לדשן עוד כמה פעמים במהלך הקיץ כדי לקבל צימוח עלוותי מוגבר.

מה שאני רוצה זה בדיוק צימוח עלוותי מוגבר וסיבותיי עמי (לא אפרט כי זה לא רלוונטי).

שאלתי התייחסה להרכב הדשן - עם דגש על ההרכב - ולא לסוג הדשן.

Re: דשן עתיר חנקן ללגרסטרמיה

הודעהפורסם: 19 ינואר 2014, 17:50
על ידי גרטמן יואב
אין לנו, לא יהיה לנו לפי דעתי.
הזן פותח בארצות אחרות עם קרקעות שונים משלנו.
גם אנו ממליצים על דישון פעם בשנה. או כלל לא.
הדשן המדובר מתאים לאזורים גשומים יותר.