כליל החורש - מחלה? מזיקים?

פורסם:
19 ספטמבר 2010, 12:23
על ידי becky
יש לנו כליל החורש בגינה כבר שלוש שנים. הוא בגובה של כ2.5 מטר אבל לא מפותח ולא מתפתח. האדמה כבדה. לאחרונה ראיתי שהעלים שחומים עם נקודות שחורות. אני מצרפת תמונה. תודה
Re: כליל החורש - מחלה? מזיקים?

פורסם:
19 ספטמבר 2010, 13:53
על ידי ש. כהן-סיון
האם זהו מראה כל העלים בעץ, או שרק חלק מהם נראה כך? כמו כן, ספרי בבקשה כיצד מטופל העץ, ובפרט כמה מים הוא מקבל מדי שבוע. הוסיפי גם תמונה של כלל העץ וננסה להציע לך דרך פעולה לשיפור מצב העץ. בדקי, כמו כן, אם הגזע והענפים נקיים מפגיעות כלשהן ומנקודות שרף.
Re: כליל החורש - מחלה? מזיקים?

פורסם:
19 ספטמבר 2010, 18:06
על ידי becky
הגזע נראה בסדר. הסתכלתי בזכוכית מגדלת וראיתי חרק קטן וכתום. העלה מלא נקודות שחורות דביקות (נראה לי).
Re: כליל החורש - מחלה? מזיקים?

פורסם:
19 ספטמבר 2010, 19:00
על ידי ש. כהן-סיון
התמונות, למרבה הצער, אינן באיכות מספקת. הן קטנות בנפחן ולא מאפשרות להבחין בפרטים כגון אותן נקודות שחורות אותן את מזכירה. כללית, הסוג הזה ידוע כרגיש למזיקים ומחלות רבות. איני יכול לקבוע מה פגע בעץ אך ברור למדי שהוא חולה. בין היתר, רגיש העץ למחלות של ריקבון השורש הנגרמות על ידי פטריות שונות שוכנות קרקע. אני מציע שתרססי את העץ כיום, ושוב בחודש מרץ הבא, בתמיסת קוסייד 1%. קוסייד, חומר הדברה ממקור אנאורגני מבוסס נחושת, נמצא יעיל למדי כנגד מגוון של מחלות פטריתיות. העץ יהיה בשלכת בחורף ובאביב יחדש פריחה ובהמשך יצמיח עלווה חדשה. עם הופעת פקעי ניצני העלים רססי שוב את העץ היטב בתמיסה וחזרי על הטיפול משם והלאה אחת לשבועיים. בואי נקווה שבשנה הבאה העץ יצמיח עלווה בריאה. אם לא כך יקרה, יש חשד שהוא נפגע במחלת הדוררת ממנה כמעט אין סיכוי להחלים. אבל אלה הן השערות בלבד בהעדר תוצאות של בדיקה מעבדתית. לכן, בואי ונקווה לטוב כתוצאה מהריסוס עליו המלצתי לך.
מחלות ריקבון שורש מתפתחות בעיקר בקרקעות לא מנוקזות, וכך נדמה את מתארת את הקרקע במקום. לכן, אל תשקי את העץ לעיתים מזומנות. אחת ל-10 ימים הגישי לו 30 ליטר מים בטיפטוף איטי במשך 4 שעות לפחות (כלומר, בקצב של כ-8 ליטר בשעה לכל היותר). הקפידי גם שהעץ לא ירטב על ידי מערכות ההשקיה של הדשא בסביבתו (הדשא עצמו נראה בתמונה במצב גרוע למדי).