על ידי ש. כהן-סיון » 10 אפריל 2010, 19:49
אני מעתיק לך תשובה על שאלה דומה לשלך אותה נתנו כאן לפני 6 שנים. מקווה שהיא תענה לך על הבעיה.
"זו תופעה טבעית לחלוטין ואינך יכול להפסיק אותה מבלי להשמיד את העץ. כנראה שאצלכם נשתל הזן Prosopis juliflora torreyana המכונה "מסקיט הדבש" או "מסקיט הגומי" ולו עוד שמות אחרים. בקיץ ובחורף נוזל מגזע העץ מעין שרף בכמויות שבין 100 ל- 150 ליטר לכל עץ. מעץ צעיר נוזל חומר שקוף למדי, אך עם ההתבגרות הצבע נוטה להיות כהה יותר ויותר, בין דבש לשחור כמעט. לנוזל הגומי הזה שימושים רפואיים רבים וגם שימוש כמזון מסורתי לאנדיאנים, וכיום בתעשיית המזון (ממתקים). מכיל סוכרים שונים ולפחות עשרה תרכובות בעלות משמעות רפואית מוכחת. מתרמילי הזרעים הילידים מכינים (ע"י בישול במים) סירופ מתוק וסמיך כדבש וגם תחליף לקפה מהזרעים. התרמילים מכילים 30% סוכר ענבים. בכלל, לעץ תכונות מופלאות רבות וכמעט כל חלק בו שמיש לאדם. עוד פרטים ראה בתשובה לאימי שופן מיום 18/12/2003 בפורום עצי נוי, וכן הרבה תשובות נוספות בפורומים השונים. ההקלה היחידה שניתן להציע לכם היא "לפצוע" את העץ בגזע התחתון, בחתכים לתקוע מעין מרזב קטן ועליו לתלות דלי לאיסוף החומר. למי שמכיר, זו בדיוק הפעולה שעושים בצפון אמריקה לאיסוף המוהל מאדר הסוכר (Sugar Maple) בסביבות אמצע פברואר. ע"י איסוף המוהל מסביבת הגזע ישתחרר הלחץ על הגדמים והטיפטוף על העובדים במקום, יש לקוות, יפסק."
למרות שהתשובה הנ"ל מתיחסת ספציפית לינבוט המסקיט, התופעה עלולה להופיע גם בינבוט לבן. אם אתה מבחין בתופעות נוספות, כגון עלווה פגועה היכולה להעיד על מחלה דווקא, צרף כאן תמונות ברורות ונמשיך את הבדיקה.