עמוד 1 מתוך 1

דשא מצהיב - התמונות

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2009, 13:02
על ידי ztomerz
שלום שוב
מצ"ב תמונות בדשא וכתמיו המתפשטים
כאמור הדשא הוא מסוג אלטורו, מושקה כראוי ומקבל שמש רבה.
פיזרתי דיזיקטול לפני שלושה שבועות ללא הואיל.
האם תוכלו לסייע בבקשה?

תושה

תומר
DSCN3316 (Small).JPG
DSCN3316 (Small).JPG (23.88 KiB) נצפה 6156 פעמים

Re: דשא מצהיב - התמונות

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2009, 15:56
על ידי ש. כהן-סיון
חבל שלא צילמת תמונות תקריב של עלה בודד, באופן כזה שנראה היטב את הפרטים על משטח העלה. עלה כזה רצוי לקחת מקו הגבול שבין השטח הפגוע והשטח שהוא עדיין ירוק ובריא. על כל פנים, בדרגת סבירות טובה נראה לי שהדשא שלך נפגע (שוב?) על ידי פטרית הריזוקטוניה (Rhizoctonia solani). אנא הקלד את המילה ריזוקטוניה בחלון החיפוש של האתר הישן, בפורומים "דישון והדברה", ו"מדשאות". תמצא שם דיונים מפורטים באשר למחלת דשא זו ודרך הטיפול הכולל ריסוס בריזולקס (חומר מסריח במיוחד ויתכן שכבר אינו מורשה בשימוש), או בחומר המכונה "תלם" תוצרת מכתשים-אגן. לפני כשלוש שנים שאל מישהו בשם תומר אריה שאלה דומה מאוד. אם במקרה מדובר בך, הרי שאתה כבר יודע מה עליך לעשות. אם אין זה אתה, תמצא בחיפוש את שאלותיו ושאלות אחרים וגם תשובות שנתנו אז.

Re: דשא מצהיב - התמונות

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2009, 16:52
על ידי ztomerz
תודה רבה על התגובה המהירה.
חיפשתי אך לא מצאתי את האמור בפורום הישן.
האם תוכלו בבקשה להמליץ לי על הריסוס הנכון?

תודה שוב

Re: דשא מצהיב - התמונות

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2009, 17:30
על ידי ש. כהן-סיון
מעניין, אך לא נתקלתי בשום בעיה במציאת החומר. הן בפורום דישון והדברה והן בפורום מדשאה. הנה העתקתי לך את אחת התשובות הנוגעות לשאלתך האחרונה. לא ערכתי את החומר והוא מופיע כלשונו בפורום הישן, בשנת 2006. החומר עליו מדובר בתחילת המובאה הוא, כאמור, ריזולקס. איני יודע אם עדיין זמין. שאל בחנויות הגרעין, או במשתלה קרובה אליך.

"לחומר הזה יש מספר מיתכונים, ביניהם תרכיז רחיף (SD) ואבקה רטיבה (WP). לא ציינת האם בידך אחד מאלה, או אחר. מכל מקום החומר מסיס בקושי רב במים. ההמלצה לגבי אחד התכשירים, Rizolex 75WP, היא ריסוס של 60 גרם ל-100מ"ר דשא, כלומר המסת 60 גרם במאה ליטר מים, או 0.6גר´ בליטר. מדובר בריכוז, על בסיס משקל, של 0.06%, בסדר גודל דומה למה שציין לך יואב.
אנא הזהר בשימוש עם החומר. מדובר בחומר רעיל מקבוצת האורגנו-זרחניים. להשקות היטב לפני הריסוס. הפטריה נמצאת בקרקע ולכן לרסס מגובה נמוך באופן שהתרסיס יפגע גם בקרקע. יש לחזור על הטיפול אחת לשבועיים עד לקבלת תוצאות רצויות.
לבסוף, לא ברור לי היכן הישגת את התכשיר. חברת אגן היבואנית שלו מהמפעל ביפן אינה מפרסמת אותו יותר. לחברה האם, מכתשים, תכשיר יעודי כנגד הריזוקטוניה בשם "תלם". הבה נקווה שיפעל עבורך כמצופה
".

הערה אחרונה. נראה לי שהדשא שלך דחוס בעלווה מתה. דבר זה מחריף את בעיתו. קח מגרפה קשיחה וגרוף את הדשא בחוזקה עד לתלישת כל אותם סעיפים יבשים.