עמוד 1 מתוך 1
פריסת קווי טפטפות בדשא

פורסם:
15 מרץ 2009, 09:51
על ידי טריקולורית
בוקר טוב וגם שבוע טוב,
אני רוצה לפרוס קו טפטפות אחד להשקיית משטח דשא סביב צאלון שניצב במרכז. הקו ידמה לשבלול, כלומר מדובר בקו אחר שיונח בצורה של מעגלים שמקיפים האחד את השני.
האדמה כבדה, אבל השטח יהיה מוצל רק חלקית כי הצאלון עדיין צעיר.
מהו המרחק האידיאלי בין עיגולי קו הטפטפות?
באיזה מרחק לנקוב חורים בצינור העיוור?
איזה טפטפות נעץ לנעוץ? 2 לש"ע? 4 לש"ע? אחר?
מדובר בשטח מרובע של 60 מ"ר. אני רוצה להשקות פעם בשבוע ולגלגל את צינור הטפטפות כדי לאחסנו לאחר ההשקיה מטעמי פיקוח נפש.
תודה מראש על כל עזרה.
ובאשר לקצות המרובע

פורסם:
15 מרץ 2009, 09:54
על ידי טריקולורית
אותן אשקה ידעית בחשכת הלילה :]
העיקרון הוא קו השקיה נייח שניתן לסלקו כשאין בו צורך.
Re: פריסת קווי טפטפות בדשא

פורסם:
15 מרץ 2009, 10:24
על ידי גרטמן יואב
חבל על זמנך וחבל על הטורח שתגרום לעצמך.לא משקים דשאים בטפטפות בגינה הביתית.פשוט השתמש בממטרה ניידת ותפתור את עצמך מטורח ומהוצאה כספית מיותרת ולא נחוצה. בעיקר לא יעילה. המרחק המומלץ בין קווי השבלול המבוקש הוא 30
ס"מ.תעשו חשבון ותבינו את חוסר הריאליות בבקשה.גלגול הצינור כל שבוע גם יגרום לתקלות שלא כדאי שיקרו.
ממטרה לא תתאים

פורסם:
15 מרץ 2009, 10:55
על ידי טריקולורית
קודם כל, שטח הדשא+הצאלון הוא כ-60 מ"ר, אבל במרכז יש עיגול שבו עומד הצאלון וסביבו עיגול אדמה אדמה חשופה שמפרידה בינו לבין הדשא. אצטרך להשקות בשתי נגלות ובשתיהן הממטרה תרטיב את הצאלון. אני מקפידה להשקות אותו לעומק פעם בשבוע כדי שלא יהיו שורשי שטח.
שנית, השקיה בממטרה הפכה למעשה התרסה. באזור יש יותר מדי מבוגרים שאין להם גינה, וגם יותר מדי ילדים שעברו אינדוקטרינציה בפסטיבל הבצורת שנערך לאחרונה בבתי הספר.
באיזה מרחק לנקוב חורים בצינור העיוור? כל 30 ס"מ?
Re: פריסת קווי טפטפות בדשא

פורסם:
06 יולי 2009, 17:03
על ידי גרטמן יואב
אז ההצעה השניה היא לא להשקות כלל. אנו ממליצים אולי לגדל פחות דשאים. אבל אם כבר,אז כבר. בגינה ביתית,יש להשקות בממטירים.
כדי להשקות בטפטוף דשא קיים, יהיה צורך לפזר רשת צינורות חומים,במרחק של 30 עד 50 ס"מ האחד מן השני. חשבי שזה 3 צינורת עד 2 צינורות לכל רוחב של מטר.אם רוחב הדשא 10 מטר,יהי צורך להניח בין 30 ל 20 צינורת. לא אסביר יותר מלבד העובדה,שכדי שאפשר יהיה לשבת ולטיל על הדשא,יהיה צורך לפפור תעלות להכנסת הצינור. מה משתמע נכך ,חבל לבזבז מילים. בד"כ, אם חושבים על כך יש להניח קוי הצינורות לפני הנחת הדשא.