קצב צמיחה/גדילה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

קצב צמיחה/גדילה

הודעהעל ידי דגנית » 22 יולי 2009, 09:37

שלום רב,
הייתי רוצה לדעת קצת יותר לגבי הנתונים המתפרסמים כחלק מכל צמח באתרכם.
למשל: מה משמעות הנתון קצב צמיחה מהיר, איטי? מה זה בעצם מהיר. במיוחד מעניין אותי הנתון לגבי עץ הברוש הצריפי- מה משמעות קצב הגדילה שלו. נניח שתיל בגובה 30 ס"מ בתנאי חצי צל מושקה באופן סדיר. כמה זמן יקח לא לצמוח לגובה של 6 מטר?

תודות.
דגנית

Re: קצב צמיחה/גדילה

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 22 יולי 2009, 13:38

שלום לך:

הערכים האלה לא אומרים לך דבר ותלונתך מוצדקת. כדי להבין את הציונים האלה (מהיר, בינוני, איטי) צריך להיות גנן בעל ניסיון. גם אין ערך אבסולוטי בהצהרות האלו. עץ עשוי לצמוח במהירות באזור גיאוגרפי אחד, והרבה יותר לאט באזור שהאקלים בו שונה. הדברים אמורים לא רק לגבי תנאי אקלים, אלא גם תנאי קרקע וביחוד הם תלויים בטיפול שהעץ/שיח מקבלים מהגנן המקומי. הברוש הצריפי אותו הזכרת עשוי לצמוח בקצב של מטר ויותר בשנה אצלי, ואילו אצלך הוא עלול להתקע מספר שנים בלי לזוז כמעט, וכמובן גם להפך. במה תלוי ההבדל? - בטיב הטיפול. לכן, אני אישית, לא אוהב את הציונים האלה.

ובכל זאת למה הכוונה בממוצע? אז מהיר זה משהו כמו 1-2מ' בשנה, בינוני 0.5-1מ' בשנה, ואיטי כל מה שפחות מכך. כתבתי לך מספרים אלה רק כדי לסבר את העין והאוזן. אין בהם ערך ממשי, אם הבנת את ההסבר וההסתיגויות לעיל. אם הטיפול שלך בברוש הצריפי יהיה אופטימלי, והוא יגיע לגנך נקי מכל מחלה, והקרקע והאזור יתאימו לו מאוד, הוא יגיע לגובה 6מ' כעבור 5-7 שנים. כאמור, יתכנו חריגים לכאן או לכאן.
ש. כהן-סיון

Re: קצב צמיחה/גדילה

הודעהעל ידי דגנית » 23 יולי 2009, 06:50

תודה. עכשיו יש לי איזושהי הערכה.
דגנית

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים