עמוד 1 מתוך 1

עץ רימון

הודעהפורסם: 16 יולי 2009, 11:20
על ידי זהרה לוי
השבוע גזמתי עץ רימון קטן על מנת לעצב אותו לגובה . מצאתי שבענפים הגזומים היה חלל חום. נראה כאילו הענף רקוב מבפנים. מה התופעה אומרת על מצב העץ הזה? תודה

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 16 יולי 2009, 13:19
על ידי ש. כהן-סיון
שלום לך:

זו תופעה כמעט-"טבעית" בשיחי רימון לא ממש צעירים, אבל היא קורית גם בענפים בני שנה-שנתיים. מדובר במחלה פטריתית הנגרמת על-ידי הפטריה Botryosphaeria dothidea. המחלה מוכרת בכיוניה האנגלי Scab, ולא ידוע לי על תרגום לעברית של מחלת צמחים זו. אם אין סימנים נוספים למחלה, כגון הצהבת ונשירת עלים, שרף השופע מן הגזע, או ענפים מתיבשים - אין לך צורך לדאוג. בכל מקרה גם אין הרבה מה לעשות בגינון הביתי (בגידול מסחרי השיח יושמד). עצתי היא לא לעשות דבר ולקוות שהתופעה לא תתפשט הלאה לענפים נוספים. יתכן שהשיח יצליח להתגבר על המחלה בכוחות עצמו, אך עם זאת, היי נכונה לכך שהשיח ידעך עם הזמן. אגב, רימון הוא שיח (רב-גזעים) ולא עץ.

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 30 יולי 2009, 10:50
על ידי זהרה לוי
תודה רבה על המידע. החכמתי. עכשיו מה קורה לשיח רימון גדול אצלי בגינה שהפירות שלו מתפוצצים. השנה השקתי אותו פעם בשבוע (השקייה טובה) בניגוד לשנים קודמות שלא נהגתי להשקותו הרבה. הקליפה של הפירות המתפוצצים נראית יבשה ולא גמישה. למה????? האם אפשר להציל את הפירות שטרם התפוצצו?

Re: עץ רימון

הודעהפורסם: 30 יולי 2009, 12:05
על ידי ש. כהן-סיון
יש מספר סיבות להתבקעות קליפת הפרי. אחת מהן היא מחסור במים ו/או השקיה לא סדירה. זו הסיבה הפחות נפוצה כיון שרימון יכול להסתדר גם עם השקיה מועטה יחסית ואפילו לא סדירה, ולדבריך השיח מושקה באופן סדיר, מדי שבוע. הסיבה היותר משמעותית היא לחות גבוהה באוויר מחד, ומאידך רוחות יבשות הנושבות מדי פעם. השילוב של השניים גורם לעקה על קליפת הפרי התופחת ומתייבשת לסירוגין. התוצאה הסופית היא התיבשותה תוך שהיא נהיית דקה יותר, ולבסוף התבקעותה עקב מאמצי גזירה גבוהים הנגרמים על-ידי הגרגרים הממשיכים לגדול תודות להשקיה הסדירה. למרות טענות קיימות בספרות, האמת היא שפרי הרימון לא ממשיך להבשיל כמעט לאחר האסיף. לכן רצוי לאסוף את הפירות כאשר הם בשלים עד כמה שניתן, אבל לפני שהקליפה מתבקעת. עליך לזכור שהתבקעות הקליפה מתוכננת על-ידי הצמח כדרך שמאפשרת לו לפזר את הזרעים שהבשילו. אם כן, במוקדם או במאוחר הקליפות של מרבית הפירות הטובים תתבקענה, אבל יש מקרים בהם הפרי נשאר חודשים על השיח לאחר ההבשלה, עד להתבקעות הקליפה. בדרך כלל לא מבחינים בהתבקעות במקרים כאלה כיון שציפורים דואגות, בעיקר עם בא החורף, להשלים את מזונן מהפירות התלויים. מעשית, תדעי כי הפרי מוכן להאסף אם תטפחי קלות על הקליפה עם האצבע וישמע לך כתגובה צליל מעין מתכתי. צריך להתנסות ולהתאמן, אבל חוץ מבדיקות כימיות שנעשות בגידול המסחרי, אין דרךלומר מתי הפרי בשל ומוכן לאיסוף, מלבד ניסיון אישי כזה.