על ידי ש. כהן-סיון » 30 יולי 2009, 12:05
יש מספר סיבות להתבקעות קליפת הפרי. אחת מהן היא מחסור במים ו/או השקיה לא סדירה. זו הסיבה הפחות נפוצה כיון שרימון יכול להסתדר גם עם השקיה מועטה יחסית ואפילו לא סדירה, ולדבריך השיח מושקה באופן סדיר, מדי שבוע. הסיבה היותר משמעותית היא לחות גבוהה באוויר מחד, ומאידך רוחות יבשות הנושבות מדי פעם. השילוב של השניים גורם לעקה על קליפת הפרי התופחת ומתייבשת לסירוגין. התוצאה הסופית היא התיבשותה תוך שהיא נהיית דקה יותר, ולבסוף התבקעותה עקב מאמצי גזירה גבוהים הנגרמים על-ידי הגרגרים הממשיכים לגדול תודות להשקיה הסדירה. למרות טענות קיימות בספרות, האמת היא שפרי הרימון לא ממשיך להבשיל כמעט לאחר האסיף. לכן רצוי לאסוף את הפירות כאשר הם בשלים עד כמה שניתן, אבל לפני שהקליפה מתבקעת. עליך לזכור שהתבקעות הקליפה מתוכננת על-ידי הצמח כדרך שמאפשרת לו לפזר את הזרעים שהבשילו. אם כן, במוקדם או במאוחר הקליפות של מרבית הפירות הטובים תתבקענה, אבל יש מקרים בהם הפרי נשאר חודשים על השיח לאחר ההבשלה, עד להתבקעות הקליפה. בדרך כלל לא מבחינים בהתבקעות במקרים כאלה כיון שציפורים דואגות, בעיקר עם בא החורף, להשלים את מזונן מהפירות התלויים. מעשית, תדעי כי הפרי מוכן להאסף אם תטפחי קלות על הקליפה עם האצבע וישמע לך כתגובה צליל מעין מתכתי. צריך להתנסות ולהתאמן, אבל חוץ מבדיקות כימיות שנעשות בגידול המסחרי, אין דרךלומר מתי הפרי בשל ומוכן לאיסוף, מלבד ניסיון אישי כזה.