האם הם מזיקים?

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

האם הם מזיקים?

הודעהעל ידי רותם רחל » 27 מאי 2014, 16:29

יש לי עץ בריכיכטון צפצפתי בן 3 הוא מלא עלים. היום מצאתי עליו מושבות מושבות של מעופפים קטנים (2-5 מ"מ) כהים עם כנפיים שקופות.
הם מתקבצים בפיצולי הענפים וכן בחורים שיש מגיזום ישן. הם המונים! הכנסתי מברג ופשוט יצאו עוד ועוד! הם מתחפרים שם?
כשראיתי אותם בעבר מעופפים בחצר או יושבים על המפה או על החולצה אמרו לי שזה סוג של ברחשים או סתם מעופפים. האם הם מזיקים לעץ? האם צריך להדביר אותם? ואם כן, איך??
אם יהיה צורך, אשלח תמונה.
בתודה מראש,
רחל
רותם רחל

Re: האם הם מזיקים?

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 27 מאי 2014, 21:47

בעיקרון, כל החרקים המעופפים עלולים להזיק לעץ בין במישרין על ידי מציצת מוהל העץ, ובין בעקיפין על ידי הטלת ביצים, ואז הנזק יגרם על ידי הרימות הבוקעות מהן. צרפי תמונה כדי שנדע במה מדובר וננסה להמליץ לך על טיפול הדברה יעיל. בינתיים, התיזי מים בזרם חזק ככל האפשר על מושבות המעופפים האלה כדי להרחיקם.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי רותם רחל » 28 מאי 2014, 10:59

משום מה כשאני מנסה לצרף את התמונה אני מקבלת תגובה שהקובץ אינו חוקי. כך שאני לא מצליחה לשלוח את התמונה.
אבל האם בהתזת מים אני לא מעבירה אותם פשוט לעץ או שיחים אחרים?
תודה רבה!
רותם רחל

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 28 מאי 2014, 19:09

אל דאגה. לצמחים אחרים, אם ״מעניינים״ אותם, הם יעברו בן כה וכה. הם הרי מעופפים, לא? התזת מים תרטיב אותם ותטיל אותם הרחק משם. יש סיכוי שהרחקתם גם תבריח אותם. מכל מקום, כמו בכל פעולה גננית אחרת, צריך לפקוח עין ולחזור על הפעולה אם צריך. לגבי התמונות, האתר מגביל העלאה של תמונות שנפחם הוא קטן מ-250K. נסי להקטין את הנפח, ואם לא אזי שלחי ליואב דרך ״צור קשר״.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי וולטה » 29 מאי 2014, 21:14

כאלה?
אצלי יושבים על עץ תפוח צעיר ומוצצים בצמא את מוהל העץ. היכן שיושבים מתחיל לטפטף שרף.
כיצד מטפלים?
קבצים מצורפים
מזיק 2 003.jpg
מזיק 2 002.jpg
מזיק 2 001.jpg
וולטה

הודעהעל ידי רותם רחל » 30 מאי 2014, 07:59

לא נראה לי. הם אמנם ממש דומים אבל אלו שאצלי הם ללא חדק מציצה אלא מיחושים, צבעם שחור והכנפיים שקופות/לבנות שמונחות על הגוף ולא מאונכות אליו.
אחרי שעשיתי את הטיפול המומלץ עם זרם המים, כל המסלעה סביב העץ היתה מלאה בפגריהם (או כמעט פגרים) המונים!!
אומנם צלמתי תמונה יחסית טובה של אחד מהם. אבל אני לא מצליחה לכווץ אותה לגודל פחות מ 2.2MB כך שהיא לא עולה לי כאן.
אנסה לשלוח דרך צור קשר. כי אני מעונינת לדעת אם הם מזיקים. כיוון שאם אני לא טועה הראשונים שבהם הגיעו עם אחד הצמחים שקניתי במשתלה.
אני זוכרת, כיוון שכשראיתי אותם בקשתי צמח אחר, לא נגוע, אבל הם אמרו שהם סתם מעופפים. אז לא יחסתי להם חשיבות עד שראיתי שהם בעצם מושבות רבות!
אודה על עזרתכם!!
רותם רחל

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 30 מאי 2014, 12:13

אז שלחי דרך צור קשר אלי.
ובחרקים של השואל השני ,לטפל כפי שהציע כהן סיוון.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי רותם רחל » 30 מאי 2014, 12:42

אכן שלחתי דרך המייל (כתובת מייל שונה מזו אומנם אבל התמונות הן שלי.)
לאחר התזת המים בזרם חזק כמו שהמלצתם, הם לא התייאשו וחזרו למושבותם...
כרגע המצב שאפילו אם הם לא מזיקים הייתי מעדיפה להפטר מהם בגלל שלא נעים לשבת בקרבת העץ (שדווקא מצל מאוד ונעים בד"כ לשבת תחתיו)
כיון שהם מעופפים סביב ונוחתים על האנשים. כיון שהם מעופפים נינוחים למדי (עפים בנחת ועומדים לנוח לזמן ממושך או הולכים) הם "נחים" על המנסים לנוח.
תודה על העזרה
רותם רחל

הודעהעל ידי רותם רחל » 05 יוני 2014, 10:01

בתגובה לתמונות ששלחתי דרך הצור קשר הצעתם עם זרם מים או סימשופר.
ניסיתי קודם את זרם המים ביום חמסין אבל לא לקח 10 דקות והם זחלו חזרה למקומותיהם. (ניסיתי כמה פעמים. וניסיתי גם להרחיק אותם מאזור העץ לאחר הנפילה מהעץ. לא עזר) הם רבים כל כך שהעץ היה נראה בתנועה!
אני רוצה לעבור לסימשופר. יש לי אותו בבית משימוש קודם. אבל כאן מדובר בעץ גבוה ונוף סמיך. איך אגיע לכל העץ בריסוס? או שמדובר בצורה שונה של יישום?
אודה על תשובתכם!
רחל
רותם רחל

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 05 יוני 2014, 18:01

אין צורה אחרת של ישום. חזרי על הפעילות עם זרמי מים. יותר מכמה פעמים. בכל מקרה כל שטיפה פוגעת בהם .
גרטמן יואב

הבא

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים