עמוד 1 מתוך 1

גודל בור שתילה מומלץ

הודעהפורסם: 24 יולי 2013, 17:49
על ידי עמי יוגב
שלום.

בגינה שלי, בגוש שגב, יש אזור גדול שכל עץ ששתלתי בו (תאנים, זיתים, הדרים, רימונים וכו') לא התפתחו בצורה משביעת רצון ולאחר שנתיים-שלוש הפסיקו להתפתח. מבלי להכביר מלים ברור לי שהבעיה היא עומק קרקע. הגינה מכוסה בשכבת קרקע גננית בעובי 15 סמ' (אולי) ומתחתיה יש סלע דולומיט טרי וקשה מאד (הקרקע המקורית ושכבת הסלע הבלוי הוסרו במהלך הבניה והותירו שטח מכמעט סטרילי).

אני שוקל להתחיל מבראשית, ליצור תנאים מתאימים ולשתול את כל השטח מחדש. שאלתי: מהם ממדי בור השתילה הנדרשים כדי לבצע מהלך כזה (שתילת עצי פרי ועצי נוי) והאם את הבור החפור יש למלא כולו בקרקע או שאפשר להשתמש גם בחלק מהסלע המרוסק. אם יהיה צורך אביא מחפרון לשם כך.

Re: גודל בור שתילה מומלץ

הודעהפורסם: 25 יולי 2013, 07:24
על ידי גרטמן יואב
הפרט החשוב,להשתמש בכלים שיפוררו את הסלע מתחת לצמח,לעומק של לפחות עוד 20 ס"מ. רצוי יותר.

Re: גודל בור שתילה מומלץ

הודעהפורסם: 25 יולי 2013, 18:40
על ידי עמי יוגב
לא הבנתי, יואב. שאלתי הייתה מהו גודל בור השתילה הרצוי בסביבה של סלע קשה שאינו חדיר לשורשי עצים. במלים אחרות, הצמח לא יוכל לשלוח שורשים בשום שלב אל מחוץ לבור השתילה.

תודה

Re: גודל בור שתילה מומלץ

הודעהפורסם: 27 יולי 2013, 12:05
על ידי גרטמן יואב
לפחות 70על70 ס"מ ! אז מה זה אומר לך? לי זה לא מספיק. יש לתחח את הסלע מתחת לצמח כמה שניתן לעומק.החדירה לעומק בלתי אפשרית לכאורה. אז אנו עוזרים לשורשים להעמיק. משם לצדדי החדיה קלה יותר.

Re: גודל בור שתילה מומלץ

הודעהפורסם: 29 יולי 2013, 18:01
על ידי עמי יוגב
תודה.