על ידי סמי+ » 19 מאי 2009, 09:56
לפעולה קוראים איסום מלשון אסם (מחסן תבואה או ירקות) והיא מתבצעת בתנאי לחות יחסית של % 92 וטמפ' של 4 מ"צ. לדעתי יהיה לך קשה להגיע לתנאים מדוייקים אלו ללא ציוד יקר מתאים.
תפו"א הוא פקעת בתרדמה ואורך זמן התרדמה גם הוא משפיע על משך האיסום. זה תלוי בזן בעונות השנה באורכי היום וכו. גידול ואיסום וטיפול בתפו"א הוא תורה שלמה.הרבה יותר ממה שעשוי להשתמע מנוכחותו הפשוטה לכאורה של הירק העמילני הבסיסי הזה. הדבר הכי קרוב לתנאי האיסום הנ"ל יהיה לאחסן בשקית ניילון סגורה לא הדוק מדי-במגירת הירקות במקרר. או שקית ניילון שנוקבה בעיפרון מס' נקבים. ואת תפו"הא לא הייתי שם בשקית סתם כך אלא מרפד בעיתון שלא יהיה מגע ניילון בתפו"א עצמם. ומדי פעם הייתי מציץ לראות שלא התרחש ריקבון כלשהו. במקרה כזה-יש לסלק מיד את התפוד הרקוב.
יום נאה.