עמוד 1 מתוך 2

נשורת עלים

הודעהפורסם: 06 פברואר 2011, 09:42
על ידי תור
שאלה: האם רצוי להשאיר את נשורת העלים על הקרקע או לאספם.בהרצאה ששמעתי הומלץ להשאיר, מאידך נאמר לי שהרקבובית עלולה להביא מזיקים. לאחרונה התחילה בגינתי התפשתתות של כנימות. ברצוני להוסיף כי אנחנו גרים במרחק חצי קלומטר מחוף הים במישור החוף.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 07 פברואר 2011, 08:09
על ידי ש. כהן-סיון
למרחק מהים אין משמעות. גם הופעת הכנימות אינה קשורה ישירות לנשורת העלים. עם זאת, אני ממליץ לך לגרף ולסלק את הנשורת. תכסית כזו לצמחים מקובלת באזורים קרים של כדור הארץ כיון ששם היא עוזרת לשמור על טמפ' גבוהה יותר באזור ציצת השורשים. אצלנו אין לשימוש כזה משמעות, והיא אכן מקור אפשרי לבעיות ושכרה, אם בכלל, יוצא בהפסדה. קיצורו של דבר, סלק את כל העלים בהקדם. הם עלולים להיות מקור לקינון גורמי מחלות וגם מחסה ומקור מזון למזיקי צומח שונים.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 07 פברואר 2011, 19:46
על ידי איתן10
יש להשאיר את נשורת העלים!!! קוראים לזה "חיפוי אורגני". חפש באינטרנט, יש לחיפוי הזה יתרונות משמעותיים ביותר. חוצמזה איפה ראיתה יער שמגרפים את נשורת העלים? העלים מרקיבים והופכים לקומפוסט. יערות בני מאות שנים ניזונים בדרך זו.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 07 פברואר 2011, 22:23
על ידי ש. כהן-סיון
אתה מוזמן, כמו כל אחד אחר, להביע את דעתך כאן אבל אנא המנע מחלוקת הוראות בנחרצות. בתנאי הארץ אין למה שאתה כותב שום בסיס עובדתי מוכח גם אם רב על כך הלהג ברשת האינטרנט. האם אתה, או גנן חובב אחר כלשהו, עוקב אחרי צמחיית היער כפי שאתה עוקב ודואג לצמחיית הגן אצלך? ביער מתקיימת מלחמת קיום אכזרית. אתה רואה רק את השורדים ולא מבחין בכל מי שנעלם מהנוף לאחר שנכנע לכל מיני מרעין בישין שהחיפוי עליו אתה מדבר עוזר להם להתבסס במקום. מעבר לכך, ידועה היטב העובדה ששכבת הקרקע העליונה של יערות-עד עניה במיוחד בחומרי הזנה, וזאת למרות כל הרקב האורגני שהזכרת. קומפוסט אינו דשן! כמה פעמים צריך לחזור על עובדה זו כאן? כתבנו על כך הרבה, ושוב רק לאחרונה. חפש ולמד מהו קומפוסט ומה תפקידו בקרקע. לידיעתך, יערות גשם באמאזונס ובמקומות אחרים שבוראו כדי לפנות מקום לגידולים חקלאיים, ננטשו אחרי מספר שנים מועט כאשר הגידולים כילו את מעט הנוטריאנטים שהיו שם במקור. בעקב כך נודדים המגדלים במקומות כאלה כל מספר שנים ממקום למקום וגורמים להרס איום ונורא של יערות הגשם, ובעקבות זאת גם לסחף קרקע שמביא עימו צרות רבות אחרות כמו מפולות בוץ ושטפונות.

בגן הביתי אנחנו מנסים לעזור לכל הצמחים להתמודד מול האיומים השונים. אם תשאיר את הגן לנפשו, עם או בלי "חיפויים אורגניים", הוא יקרוס ועשביית בר שהתפתחה לשרוד מצבים קשים תשתלט עליו. מה שקרוי "חיפוי אורגני" אין בו שום צורך אמיתי בארץ. כדי לעשות בו שימוש מושכל צריך לדעת לטפל היטב, ובאופן סדיר ומוקפד, בצמחית הגן. הזנחה בטיפול תגרום לנזק גדול יותר דווקא במקומות שבהם נעשה שימוש בחיפוי עלים. לגנן הביתי הממוצע שזמנו מוגבל לא מומלץ, לכן, להתעסק עם חיפויים כאלו. כפי שכבר כתבתי כבר לעיל, שכרם יוצא בהפסדם. 

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 08 פברואר 2011, 23:16
על ידי איתן10
אם כך, תסביר לי בבקשה כיצד מתקיימים היערות הללו מאות שנים? ממה ניזונים העצים אם לא מרקב, קומפוסט ?

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 09 פברואר 2011, 19:41
על ידי גרטמן יואב
אנא נסה למצוא אינפורמציה זאת באתרים שעוסקים ביעור. אנו עוסקים בגינה הפרטית.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 11 פברואר 2011, 04:19
על ידי איתן10
http://www.ginatnoy.co.il/art/hipuy.html
חומר למחשבה הנושא חיפוי קרקע

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 11 פברואר 2011, 06:46
על ידי גרטמן יואב
החומר מוכר לנו מזמן.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 11 פברואר 2011, 17:41
על ידי איתן10
גנן פרטי שאין לו זמן לטפל בגינה שלו, שלא יתחיל לגנן. לטפל בגינה זה כמו לטפל ביצור חי.

Re: נשורת עלים

הודעהפורסם: 11 פברואר 2011, 17:44
על ידי איתן10
"גנן פרטי" הכוונה לגנן ביתי.