עמוד 1 מתוך 1
ייחורי רימון

פורסם:
19 אפריל 2009, 12:47
על ידי מתן פורת
השנה עשיתי ייחורי רימון במועד ועל פי הנחיותכם. מתוך 15 ייחורים הצליח רק אחד...
מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה ?? - הזמן התאים,אורך ועובי הייחורים גם כן,הם הונחו בצל בתוך עציצים עם תערובת שתילה והמצע נשמר לח כל הזמן. האם העובדה שעץ המקור הוא "זקן" השפיעה ?
Re: ייחורי רימון

פורסם:
19 אפריל 2009, 12:58
על ידי ש. כהן-סיון
שלום לך:
תמהני. אין כמעט דבר קל יותר מהכנת ייחורי רימון. מאידך, לכל התנסות חדשה יש תקופת לימודים ובטוחני כי עוד ניסוי או שניים ותהיה מומחה של ממש. הטיפ הטוב ביותר שאני יכול לתת לך הוא להשתמש בחזירים הצומחים לרוב על גזעי רימונים. גזום "חזיר כזה" סמוך לתחילתו ובחר כאלה שקוטרם הוא לפחות 0.5סמ'. טבול (לא הכרחי) בהורמון השרשה, ותקע בתוך מצע. אל תשקה יותר מדי. מצע בצל חלקי נותר לח לפחות שבוע. מדי פעם תקע אצבע במצע לעומק של מפרק אחד ורק כאשר התחושה היא שהמקום לא לח דיו, השקה שוב. אתה יכול להכין יחורים כאלה כמעט בכל זמן, גם כיום. נסה שוב ואני מאמין שלא תתאכזב.
Re: ייחורי רימון

פורסם:
21 אפריל 2009, 15:02
על ידי גרטמן יואב
ניתן ליצר שתילים של רימון גם מיחורים נואי עלים.לוקחים קטעי ענף נושאי כמה עלים. מעוצים בחלקם. טובלים בהורמון השרשה (והפעם זה חשוב יותר).תוקעים בעציץ עם מצע קל. שומרים על רטיבות מתמדת,לא לחות סתם וכמובל בצל..ניתן גם לנקוט בדרך נוספת :
לוקחים עציץ ןממלאים עד מחצית הגובה שלו בתערובת.תוקעים יחור מעוצה או ירוק עם הורמון השרשה.מרטיבים היטב וואחר כרבע שעה אוטמים כל העציץ בניילון. אחת לשבועיים פותחים ןמוסיפים מעט מים לעציץ. הוא עשוי להשתרש תוך זמן קצר יחסית .כשמתחיל לצמוח פותחים בהדרגה הניילון ומגבירים תדירות ההשקיה. לשמור בצל מוחלט עוד מס' שבועות.