עמוד 1 מתוך 1

Re: גיזום פרמננטי של ענפים

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2009, 06:32
על ידי גרטמן יואב
כן אבל רק בתנאי שאתה רוצה להרוג את העץ.חומר מונע צמיחה הוא גם קוטל צמחים. אז כדאי להיזהר. בגיזום נכון והשבחה ניתן להקטין את התופעה.

Re: גיזום פרמננטי של ענפים

הודעהפורסם: 14 נובמבר 2009, 12:24
על ידי גרטמן יואב
לא עניתם ישירות ,אבל הבנתי שרצונכם להיפטר סופית מן העץ. כאן אין יותר מידי בעיות.רססו הענפים המציצים החדשים,מס' פעמים בראונד אפ והצמח יחדל לצמוח.

Re: גיזום פרמננטי של ענפים

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2009, 18:07
על ידי ש. כהן-סיון
מדוע להתחכם? יואב הסביר לך כיצד לפעול ואילו אתה רוצה לייצר שיטה משלך. ההמלצות שלנו אינן גחמות אישיות אלא מבוססות על מידע בדוק ועל ידע. אם "תשקה" את הצמח בשיקוי שהומלץ לך, הוא אכן ימות אבל יחד עימו ימותו כל הצמחים בסביבה. החומר קטלני לכל מיני הצומח ובעל שיוריות גבוהה בקרקע. הפעולה שאתה מציע תרעיל את הקרקע אצלך לתקופה ארוכה.

Re: גיזום פרמננטי של ענפים

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2009, 14:31
על ידי ש. כהן-סיון
אכן, שמו של החומר הוא ראונד-אפ. ניתן להשיגו בכל משתלה. החומר קטלני, ומרגע שנכנס לתוך מערכת העץ בכמות מספקת, אין לעץ יותר תקומה. נסר את הגזע או גזום ענפים המכוונים כלפי מעלה. בתוך חתך הגדם של הגזע או הענפים, קדח חורים עמוקים ורחבים ככל שתוכל. מלא את הקדחים בראונד-אפ לא מדולל ומרח גם את שטח החתך של הגדמים. דאג שהחומר לא יגלוש לקרקע, ומטעם זה המלצתי הנ"ל במקום לרסס את החומר על הצמח. אל תפעל בימים בהם צפוי גשם. העץ יחוסל בתוך שבועיים-שלושה, או פחות מכך בהתאם לאופי העץ.