עקירת פיקוס

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עקירת פיקוס

הודעהעל ידי פיקוס » 08 אוגוסט 2014, 21:58

היי

יש לנו בגינה פיקוסים שנשתלו לפני 10 שנים בערך
לפני כחצי שנה בלי קשר לנזק כל שהוא שנגרם מהשורשים החלטנו להוציא את העצים והבנו שזו משימה לא פשוטה כלל
יש בערך 15 עצים לאורך כל הגדר ..
כשניסנו להוציא אותם באחד העצים קשרנו את העץ למנוף של משאית ,הצלחנו להוציא רק אחד וגם זה היה מסובך ,קשה ודורש המון מאמץ ומשאבים
בסוף הסתפקנו בלחתוך אותם ולהשאיר בערך 20 סמ מהגזע(פתרון זמני כדי שנוכל להתקין את החיפוי במבוק לגדר )
היום כבר יש לי תוכניות עתידיות לגינה שבשביל לממש אותם אני צריך להפטר לגמרי משאריות העץ והשורשים שלו ,אני מתכנן למלא את כל האזור בחצץ,שזה גם ישווה את הגובה של האזור לריצוף בגינה ,בתוכנית לאחר החצץ להניח דשא סיננטי (הבנתי שיש שיטה כזאת למצע של חצץ לפני הדשא )
השאלה היא מה הדרך היעילה ביותר להמית את העץ +לדעת שהשורשים לא ממשיכים לצמוח מתחת לאדמה ( גם יסכנו צנרת שנמצאת בקרבת מקום )דרך אגב יש סיכוי ממש קטן שיש איזה חור בצנרת מים מכיוון שהחשבון מים שמגיע בכל חודש לא הגיוני

הבנתי שיש מספר חומרים בשביל לעשות זה הבעיה היא שיש גם בקרבת מקום עצי פרי ועצים נוספים
אז המשימה שלי היא לבצע את המשימה תוך שימרה על שאר העצים וידיעה וודאית שאכן העץ הומת סופית מכיוון שאין בכוונתי בעוד כמה שנים להסיר את הדשא והחצץ בשביל לחזור על הפעולה

אשמח לעצות תודה מראש
פיקוס

Re: עקירת פיקוס

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 09 אוגוסט 2014, 14:54

יש חומרים שאינם מותרים במכירה למשתלות. אסור לי לאמר את שמם.
אני ממליץ על קידוח בגדמים ומילוי החורים בראונד אפ למשל. לחזור על הפעולה מס' פעמים.
כתוספת או לחילופין למלא החורים בסולר ולהדליקם.
חשוב להכין צינור מים פעיל למניעת שריפה.
לתת להם לבעור הרבה זמן.
לחכות אחר כך מס' שבועות ולאות אם יש לבלוב חדש. בו יש לטפל בריסוס ראונד אפ.
זה אמור גם לגבי החומר החזק. שלמרות יעילותו ,חומקים לפעמים שורשים מהחומר וצומחים מחדש.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי פיקוס » 09 אוגוסט 2014, 22:15

הבנתי תודה על התגובה
נגיד ואקח את החומר החזק שלא ניתן לומר את שמו
אקדח בעץ ,אזריק לו מהחומר
איך אדע שהעץ מת ??
גם עכשיו לא רואה שום תזוזה בעץ נראה שהם מתים אבל איך ניתן להבטיח שהשורשרים נפגעו ??
זה בעיה כי אני חייב לדעת שזה נגמר כי אני מתכוון לכסות את זה ואני חייב להבטיח את השמתדם באופן מוחלט
לשרוף עם סולר יהיה בעיה כי זה צמוד לגדר והיום יש שם במבוק
והחומר שאמרת הבנתי שהוא חלש
פיקוס

הודעהעל ידי פיקוס » 10 אוגוסט 2014, 04:41

עוד משהו חשוב
בסביבתו של העץ ישנם עצים נוספים וקראתי על מקרים שהחומר החזק פוגע גם בעצים בסביבה
יש כאן מלכוד 22 :)
החומר החזק יוודא הריגה אך יכול להרוס עצים נוספים
החומר החלש לא יוודא הריגה ולא יפגע בסביבה

אני פשוט חייב משהו וודאי שאוכל להמשיך לטפל בגינה בטווח של שבועיים שלוש מבלי לחכות מספר שבועות ולוודא כל הזמן שזה טופל או לחזור על הפעולה שוב ושוב

חשוב להוסיף אחרי שאבצע את הפעולה מיד אני תוחם את העצים שאני משאיר בגינה וממלא את שאר השטח בחצץ
האם השורשים של הפיקוס שהיו נגועים בחומר (כתוצאה של המריחה )יכולים להשפיע על העצים בסביבה ,במידה ואבצע עבודה מאוד אחראית ואסטתית
פיקוס

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 10 אוגוסט 2014, 08:16

שלוש שנים אחרי שרוסס החומר אצלנו,מת,10 מטר ממקום הריסוס,עץ ארז הלבנון בן 30 שנה.קרי זה פועל המון זמן.
בחומרים שלנו,ההשמדה תיקח יותר זמן אבל לא תפגע משמעותית בצמחים מסביב ובשתילה עתידית. החומרים הם ראונד-אפ ,טייפון וגליגן.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי פיקוס » 10 אוגוסט 2014, 23:13

אוקי תודה אבדוק את הנושא לגבי החומרים שציינת
פיקוס

הודעהעל ידי sami789 » 05 אוקטובר 2014, 16:39

הבנתי שיש מספר חומרים בשביל לעשות זה הבעיה היא שיש גם בקרבת מקום עצי פרי ועצים נוספים
אז המשימה שלי היא לבצע את המשימה תוך שימרה על שאר העצים וידיעה וודאית שאכן העץ הומת סופית מכיוון שאין בכוונתי בעוד כמה שנים להסיר את הדשא והחצץ בשביל לחזור על הפעולה
Decrease your exam stress by using our latest mybraindumps.net and best quality Aruba and passguide. We provide with 100% pass guarantee along with Harvard University and selftestengine.
sami789

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 06 אוקטובר 2014, 06:56

השאלה לא מובנת.
גרטמן יואב

הודעהעל ידי amitai-t » 07 מאי 2015, 16:10

אני חושב שכדי להוציא את העצים מהאדמה אתם חייבים כנראה לעשות קידוחי קרקע בחצר אם אתה רוצה לשתול הכל מחדש או צמחים חדשים, השורשים מגיעים לעומק האדמה וכשעוקרים זה יכול להשאיר מעין מחילות כאלו ולפגוע בדשא.
amitai-t

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 11 מאי 2015, 09:23

דבר עימי בטלפון בסוף החודש.
מטופל בנכדים עד סוף החודש.
גרטמן יואב

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 22 אורחים