היי
יש לנו בגינה פיקוסים שנשתלו לפני 10 שנים בערך
לפני כחצי שנה בלי קשר לנזק כל שהוא שנגרם מהשורשים החלטנו להוציא את העצים והבנו שזו משימה לא פשוטה כלל
יש בערך 15 עצים לאורך כל הגדר ..
כשניסנו להוציא אותם באחד העצים קשרנו את העץ למנוף של משאית ,הצלחנו להוציא רק אחד וגם זה היה מסובך ,קשה ודורש המון מאמץ ומשאבים
בסוף הסתפקנו בלחתוך אותם ולהשאיר בערך 20 סמ מהגזע(פתרון זמני כדי שנוכל להתקין את החיפוי במבוק לגדר )
היום כבר יש לי תוכניות עתידיות לגינה שבשביל לממש אותם אני צריך להפטר לגמרי משאריות העץ והשורשים שלו ,אני מתכנן למלא את כל האזור בחצץ,שזה גם ישווה את הגובה של האזור לריצוף בגינה ,בתוכנית לאחר החצץ להניח דשא סיננטי (הבנתי שיש שיטה כזאת למצע של חצץ לפני הדשא )
השאלה היא מה הדרך היעילה ביותר להמית את העץ +לדעת שהשורשים לא ממשיכים לצמוח מתחת לאדמה ( גם יסכנו צנרת שנמצאת בקרבת מקום )דרך אגב יש סיכוי ממש קטן שיש איזה חור בצנרת מים מכיוון שהחשבון מים שמגיע בכל חודש לא הגיוני
הבנתי שיש מספר חומרים בשביל לעשות זה הבעיה היא שיש גם בקרבת מקום עצי פרי ועצים נוספים
אז המשימה שלי היא לבצע את המשימה תוך שימרה על שאר העצים וידיעה וודאית שאכן העץ הומת סופית מכיוון שאין בכוונתי בעוד כמה שנים להסיר את הדשא והחצץ בשביל לחזור על הפעולה
אשמח לעצות תודה מראש