בס"ד: שאלה בעניין צמחים

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

בס"ד: שאלה בעניין צמחים

הודעהעל ידי אביאל101 » 16 אוקטובר 2012, 18:23

בכל ערב שבת אני לוקח לבית כנסת צמחים לברכה נענע והדסים
למחרת בשבת בבוקר הנענע נובל מאוד נופל ומאבד מצורתו וריחו למרות שנמצא בצנצנת מיים
לשאלתי :
האם ניתן לשמר אותו לפחות למספר ימים עם צורת טיופול אחרת (אולי איזה חומר או ספריי)?
בנוסף בנגע ל"ריחן תימני" הבנתי שישנם 2 סוגים עלי לדעת על איזה סוג מברכים עצי בשמים ועשבי בשמים למי שיודע כמובן
ואיך אוכל להבדיל בינהם שהרי עלי לקנותם , ומתי ניתן לשתול אותם באדמה
ולבסוף בנגע לעץ ערבה: יש לי עץ בחצר והשנה העץ העלה בקצוות הענפים יובש והדבר גרם לחלוקה נמוכה בבית הכנסת
אני משקה אותו ברציפות ב"מי מזגן " של השכן האם זו הסיבה? או שישנה סיבה אחרת ומה עלי לעשות!
יזכו למצוות העונים הנכבדים לזיכוי הרבים
אביאל101

Re: בס"ד: שאלה בעניין צמחים

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 16 אוקטובר 2012, 18:59

לגבי הנענע, רסס מעט את העלים במים, עטוף בניר עיתון ושים במקרר אם יש כזה בבית הכנסת עד לצאת השבת. אם אין מקרר כזה, נסה לגייס את עזרת אחד השכנים למטרה. אם תקפיד לשים בצינצנת עם מים מיד לאחר הקטיף אני מאמין שהגבעולים יחזיקו מעמד עד מוצ"ש. לצערי, אין לי המלצות נוספות עבורך אבל אולי אחד הקוראים שהוא שומר מיצוות ומכיר את הנושא יוסיף את המלצותיו.
לגבי הריחן התימני אתה שואל שאלה הילכתית ואנחנו כאן לא מבינים בכך ולא מתיימרים לפסוק הלכה. הרב יואל פרידמן מומחה לעניינים אלה. פנה אליו במכון התורה והארץ באתר דעת (daat.co.il). אני מאמין שתקבל תשובה ראויה ומוסמכת.
לגבי הערבה, העלה לכאן תמונות ונראה במה מדובר. כנראה מחסור במים אבל נמתין עם הפסיקה במקרה הזה עד שנראה את התמונות. ערבה, לידיעתך, היא צמח מים וזקוקה להרבה מאוד מי השקיה. ידידי יואב יאמר לך פתח לעץ ברז 24 שעות ביממה. זו, כמובן, הגזמה אבל באמת העץ זקוק יותר מאשר למי המזגן, גם אם הקפדת כנדרש לתת למים אלה להגיע לטמפ' הסביבה לפני שהשקית בהם את העץ.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי אביאל101 » 16 אוקטובר 2012, 19:16

תודה רבה רבה מקרב לב עניתה לי ממש לעניין ! תיזכה למצוות אפנה גם לרב שציינתה
היות וגזמתי את קצותיו של עץ הערבה אין לי לצערי דוגמה לשלוח
אבל לשאלתי האם מי מזגן אפילו בכמות רבה וזה מה שהיה לי אינם מספיק ראויים כמו מיים רגילים?
שהרי חסרים בהם (מי מזגן) חומרים שאין כמו במיים
אביאל101

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 16 אוקטובר 2012, 19:55

אנא שים לב לטעויות ההקלדה ענית/ציינת ולא כפי שכתבת.
לגבי הערבה, הקצוות היבשים יופיעו שוב. ברוב המקרים הדבר מעיד על המלחת הקרקע הנגרמת על-ידי דישון יתר, דבר המחמיר עקב השקיה בכמויות מים לא מספיקות. גזימת הקצוות היא פתרון קוסמטי בלבד ותקף לזמן קצר. יתכן גם שהעץ נפגע על ידי מחלה ולכן רציתי לראות את תמונות העלים הפגועים. כאשר יופיעו שוב קצוות עלים שדופים/שרופים/יבשים, צלם תמונות ברורות של עלה בודד ושל כל מופע העץ והעלה כאן לאתר.
לגבי שאלת המים. למה אתה קורא כמות רבה? מה שנראה לך כ"כמות רבה" עלול להתברר ככמות זעירה ולא מספקת. כמויות מים יש לציין בליטרים אחרת אין לכך כל משמעות. עץ הערבה שלך זקוק לפחות ל-250 ליטר מים בשבוע וגם זה בצימצום. אם יש במקום מי תהום עיליים העץ יגיע אליהם לבסוף וישלים מהם, אבל אם אין כאלה הוא יסבול ויחלה תמיד, עד כדי סכנה לשרידותו. ערבות צומחות תמיד בקרבת מים (אתה לבטח מכיר את המזמור "על נהרות בבל שם ישבנו וגו', ובהמשך: "על ערבים בתוכה תלינו..." וכו'. ערבים = עצי ערבה. בתוכה = בתוך המים!).

במי מזגן "חסרים" בעיקר מלחים קשים שמעלים את מליחות הקרקע ומזיקים לצמחים!!! מי מזגן טובים לצמחים כמי גשם, אבל כפי שהנחיתי אותך אל תשקה בהם מיד עם צאתם ממערכת מיזוג האוויר אלא המתן 24 שעות עד להגעתם לטמפ' הסביבה. מאידך, צמחיית הגן לא זקוקה ברובה הגדול לפינוק של מי מזגן ובלבד שהיא מקבלת כמויות מים הולמות אשר, בין היתר, גם עוזרות לשטוף את המלחים מסביבת השורשים ומונעות מהם להצטבר שם.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים