אדר יפני

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

אדר יפני

הודעהעל ידי רוניתד » 09 יולי 2012, 07:15

יש לי אדר יפני בתוך עציץ גדול. ממוקם בצד דרום מערב בשמש
הצמח במצב מאד רע. העלים מתייבשים בקצותיהם ונושרים לגמרי.
עלים חדשים לא צומחים ואלה שכן פשוט מתייבשים מיד.
ניסיתי להמעיט בהשקיה ואחרכך להרבות בה. ללא תוצאה.
איך ניתן להציל אותו?
תודה
רונית
רוניתד

Re: אדר יפני

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 09 יולי 2012, 08:25

מהתאור שלך מתקבל הרושם שהעץ חולה, נפגע כנראה על-ידי פטריה או בקטריה. צרפי בבקשה תמונות של העץ כולו וכן תקריב על עלה אופייני, כפי שאת מתארת, וננסה לעזור לך.
ש. כהן-סיון

הודעהעל ידי רוניתד » 14 יולי 2012, 20:23

אני מצרפת תמןנה של האדר היפני ותריב של עלה ואשמח לעצתכם
תודה
רונית
קבצים מצורפים
עלים (640x478).jpg
עץ (800x598) (640x478) (550x411).jpg
רוניתד

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 15 יולי 2012, 06:18

העץ נפגע על-ידי הבקטריה Xylella fastidiosa הגורמת למחלה שכינויה הוא "חירכון בקטריאלי של העלה", ומוכרת גם בשם מחלת פירס. אין תרופה למחלה בקטריאלית זו, ובכלל, בפרט בגינון הביתי. העץ שלך ידעך במהירות (לעיתים רחוקות לאיטו) אל מותו. המחלה מועברת על-ידי חרקים מסוימים ואין מה לעשות לא כנגדם ולא כעת במצב בו נמצא העץ. עם זאת חשוב לציין, כי כמו ברוב המכריע של המחלות, החלשה של הצמח מסייעת לגורם המחלה לתקוף ולהתבסס. אני מבחין בכך שעץ זה גדל אצלך בעציץ לא גדול. העץ, כמובן, מיועד לגדול בקרקע ולא בעציץ בו עלולים להתפתח תנאי עקה. גודל העציץ, משטר ההשקיה, והמליחות המצטברת, כל אלה עלולים להוות גורמים מסייעים לתקיפה והתבססות המחלה. אם ברצונך לראות תמונות דומות לשלך ברשת, הקלידי במנוע חיפוש את המילים: Pierce's Disease, Xylella fastidiosa, Bacterial Leaf Scorch וכיו"ב. תמצאי הרבה התיחסויות למחלה ולמופעים שהיא גורמת.

עצתי לך להרחיק את העציץ על תכולתו לאשפה. אם יש לך אפשרות, שרפי את הצמח כדי למנוע התפשטות גורם המחלה. בכל מקרה אל תעשי שימוש חוזר בעציץ לשום מטרה אלא אם כן תחטאי אותו היטב היטב על-ידי שטיפה בתמיסת כלור (אקונומיקה). כמובן שאת המצע הנגוע תרחיקי גם כן לאשפה.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום שאלות כלליות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים