אני גרה בערד כמעט 4 שנים. כל הנסיונות שלי לגדל עצים עד כה כשלו. כעת יש לי כמה ייחורים בעציצים ושני עצי פרי הדר צעירים ממשתלה ואני חוששת לנטוע אותם פן ימותו גם הם.
נטעתי שנה שעברה עץ הדר קטן ששכן זרק, הוא התפתח והתמלא עלים וכעת כל העלים נבלו והגבעולים החיצוניים. גזמתי אך עושה רושם שזה לא עזר. תמיד נתתי לכולם קומפוסט תוצרת עצמית, אוסמוקוט, הומוס ועוד, בהתאם ליכולת הכספית המוגבלת שלי, אך אני מתחילה להתיאש... יש לי שטח יפה בן 200 מ"ר וחבל שאין לי עדיין אף עץ הראוי לשמו. גם כל הנסיונות שלי לשתול רוזמרים כשלו, למרות שזה גדל בקלות בכל גינות העיר.
יש לי קלמנטינה מיכל שרק בחוש-חש נותרו כמה עלים ואינני יודעת אם יש עוד מה לעשות או האם לעקור. יש לי פומלית בגודל מטר, העלים נשרו אבל הגזע ירוק. היה עץ לימון צעיר שמת לגמרי. האדמה היא לס, ככה אמרו לי. המון מלח צף כשיורד גשם מרובה יוצר שכבה לבנה. לכל הצמחים והעצים שניסיתי לגדל עד עכשיו עשיתי גומה עם תערובת ממשתלה, לפעמים גם ערבבתי חול בניה כדי לעזור בחלחול המיים. בכוונתי לקנות "באלה" (1/2 מטר3) של חמרה ולחפור גומות אבל אני יודעת שזאת תהיה עבודה מאוד קשה עבורי (גמלאית בת 50 ק"ג...) לכן אינני רוצה להתחיל לפני שאקבל עצתכם.
יתר הצמחים הם בעיקר בשרניות שאחרי עבודה קשה התפשטו יפה בחזית ביתי (במקום " דשא" ) ויש לי גם גרניום רגיל וריחני, כמה בוגנביליות (שכעת ללא עלים ואחרי גיזום) שאני מצפה בקוצר רוח ששוב יוציאו עלים ופרחים ויגדלו לגובה כמו אצל שכנים וגינות ציבוריות...
אני מקוה שיש לכם עצה טובה עבורי...
המון ברכות,
מרים02.