ביום שישי באתי שוב אליכם למשתלה, כמו שעשיתי שבועיים קודם, כדי לקנות אספקה נוספת של שתילי פיגם עבור זחלי פרפר זנב הסנונית שבקעו אצלנו בגינה. הזחלים של הפרפר היפהפה הזה ניזונים על עלי פיגם בלבד ומאחר והיו לא מעט זחלים, הם חיסלו את השיח הקטן שהיה בגינה ואח"כ גם את אלה שהבאתי מהמשתלה. הם גדלו בקצב מהיר, אבל טרם התחילו להתגלם.
כמה שעות אחרי שהבאתי את הפיגם החדש מהמשתלה נחרדתי לגלות שכל הזחלים שעברו אליו מתו!
הבנתי שהצמח היה מרוסס. מן הסתם בדיוק נגד הזחלים הללו ריססו אותו, כדי שלא יפגעו ב"מוצר".
את שני השתילים האחרים שקניתי שטפתי היטב. טבלתי את כל עלוותם בגיגית מים ועשיתי להם חפיפה יסודית, אבל זה לא עזר. החומר ששמתם על הפיגם כל כך אפקטיבי, שגם כל יתר הזחלים, גדולים כקטנים, מתו שעות ספורות אחרי שהתחילו לאכול ממנו.
עוגמת הנפש היתה גדולה.
כואב הלב על כל הפרפרים הנהדרים שהומתו עוד בטרם נולדו, אבל יותר חמור מכך, אבד האמון שלנו במשתלה, שהבטיחה ששתילי התבלינים שאנחנו קונים אינם מרוססים. אמנם אני לא טורחת לוודא את העניין הזה כל פעם מחדש, אבל הובטח לי בעבר כי זה המצב באופן קבוע. את שתילי הבזיליקום והכוסברה שקניתי ביום שישי אאלץ לעקור ולזרוק.
עכשיו אני מבינה למה חשוב לקנות במשתלה אורגנית, אפילו אם הצמחים אינם מיועדים למאכל אדם - אחרת אנחנו גורמים נזק לאוכלוסיות בעלי החיים בחצר בלי להיות מודעים לכך. הדבר נכון לכל צמח באשר הוא, שכן גם צמחי הנוי שלנו (שלגביהם מראש לא הובטח לנו כי הם נקיים מקוטלי מזיקים) מהווים מזון לאורגניזמים שונים (ולאו דווקא כאלה שהיינו מגדירים כמזיקים).
תמר