עזרה בנוגע לדקל קנציה

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

עזרה בנוגע לדקל קנציה

הודעהעל ידי goldami1 » 20 אוקטובר 2011, 17:17

שלום
ברשותי קנציה השתולה בעציץ וממוקמת בתוך הבית ליד חלון ראווה.
מקבלת לא מעט שעות שמש.
אצלי היא דיי חדשה, למען האמת רכשתי אותה מלפני כשבוע במשתלה.
לפני זמן-מה שמתי לב שישנם מספר עלים מעט יבשים בקצותיהם וכאלו עם קרעים במרכזם.
חתכתי את העלים עם הקרעים, הם היו ספורים, שלושה או ארבעה, כך שאפילו לא היססתי.
עכשיו יצא לי לראשונה להשקות את הדקל, אז עשיתי כשם שנאמר לי במשתלה, השקתי אותו בשלושה ליטרים של מים המעורבבים בחומר דישון נוזלי אוניברסאלי שרכשתי יחד עם העציץ.
שמתי לב שהתנקזו מים רבים אל תוך הקערה אז ניקזתי את המים האלו מחשש ריקבון.

בעיקרון מה שהדאיג אותי קצת הוא אם השקתי נכון בכך שהוצאתי את שאריות המים שהתנקזו אל תוך הקערה, ודבר נוסף שעניין אותי לדעת הוא שני דברים שראיתי על הדקל, שנראו מוזרים בעיניי ורציתי לשמוע מה יש לכם לומר עליהם..
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
*כמו שאתם רואים בתמונות, ישנם לא מעט כתמים מעגליים על העלים התחתונים של הדקל וכתמים שחורים על מספר גזעים...

אשמח לעזרה
תודה מראש
goldami1

Re: עזרה בנוגע לדקל קנציה

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 22 אוקטובר 2011, 09:33

לפחות עדיין לא רואים שום סיבה לחששות. הכתמים הם על העלים המבוגרים. אותם יהיה צורך לסלק בבוא הזמן.קשה לדעת השפעת חוסר האור כי עבר רק שבוע.השקיתה גרוע מאוד בגלל שהכנסת חומר דשן למים.על תעשה זאת בחצי שנה הקרובה.חבל שמכרו לך חומר לא נחוץ . הדקל הוא מספיק יקר. איני יודע מי מכר לך אבלזכור: דישון יתר מזיק יותר מהשקית יתר. יש להשקות פעם עד פעמיים בשבוע. לסלק את המים כחצי שעה אחרי ההשקיה.השארתם,בעיקר אם גם קבלו דשן,תגרום להמלחה.זאת נקראית:השקיה לא נכונה ולא עודף מים. אז אני חוזר: חיבים לצאתמים מן העציץ לצלחת אבל אותם יש לסלק אחרי יותר מ10 דקות ועד חצי שעה.
גרטמן יואב

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 10 אורחים