שינויי אקלים ופקעות שלא פורחות

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

שינויי אקלים ופקעות שלא פורחות

הודעהעל ידי cass » 07 אוקטובר 2010, 23:00

כבר מספר שנים שהחורף באזור תל-אביב הוא חם מן הרגיל. את בעיית הגשם אפשר לפתור על-ידי אגירת מים מאזורי ניקוז, אבל החורף החם ככל הנראה הוא הסיבה שפקעות רבות (כמעט כולן) אינן פורחות. אציין שגידלתי בצלים ופקעות בעבר. קבלתי הרבה פריחות. את בצלי הנרקיס והיקינטון, למשל, שמרתי חודש במקרר לפני השתילה. מזה כמה שנים שהנרקיסים לא פרחו כלל. היקינטונים היו מוציאים כמה עלים קצרים ואולי גבעול קצר. אני מספק דשן מסוג שאינו מכיל הרבה חנקן (לרוב דשן מסיס כי הם בעציצים) אבל לאחר שהתייאשתי מהם הנחתי להם לנפשם.

:?: שאלתי הראשונה - האם התופעה הזו נפוצה באזור אקלימי זה, או שזו אולי תוצאה של טעות שעשיתי. שאלתי השניה, :?: איזה צמחים מתאימים לאקלים חם זה (טמפרטורת מינימום של 10 מעלות ברוב המקרים) שמסוגלים לפרוח ללא הכנה מוקדמת (כגון אכסון בקירור)?
cass
 
הודעות: 63
הצטרף: 11 אוקטובר 2009, 21:33

Re: שינויי אקלים ופקעות שלא פורחות

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 08 אוקטובר 2010, 14:48

לאם מסכים לקביעה שלך ש:כבר מס' שנים החורף חם מהרגיל.
החורף האחרון היה החם ביותר מאז נמדדןת טמפ' בארץ,כך קבע השרות המטריאולוגי. זה לא עמור להשפיע על צמחים שהושארו במקרר . רצוי לפרקי זמן ש 6 שבועות ויותר.
לגבי היקינטון,ממליצים היצרנים להחזיקו במקרר עד 9 שבועות ורק אז לשתול. יש לתת לו בתחילה לחות מתמדת. שאם לא כן יפגעו השורשים מהחום והיובש ששוררים עדין בזמן השתילה והתפתחות הצמח תיפגע. חיות הפקעות מוגבלת למס' שנים.יתכן שגם זאת הסיבה לתופעה שתוארה . ניסיתי להשקות כל השנה.היו עלים מפותחים ללא פריחה.
נרקיסים יכולים לשרוד הרבה שנים.אבל הם מפסיקים לפרוח אם לא מפרקים את הגושים לבצלים בודדים .
.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12561
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54

Re: שינויי אקלים ופקעות שלא פורחות

הודעהעל ידי cass » 09 אוקטובר 2010, 00:58

תודה על המידע בנושא. בתגובה לתשובתך, חפשתי ומצאתי את הקישורית הבאה "Why didn't my bulbs bloom this year?"
http://urbanext.illinois.edu/bulbs/qa.cfm
כמו שאמרת, הסייפנים, היותר ותיקים באוסף, פרחו בשנה הראשונה והפסיקו בהדרגה לאחר מכן, ויקינטונים שלא נשמרו במקרר לא פרחו כמו אלה שקוררו. אבל במבט לאחור, כמחצית מן הפקעות נרכשו באותה השנה שבה נתקלתי בבעיה. אינני יודע מה גרם לפקעות החדשות לא לפרוח כבר בשנה הראשונה: מוזכרים תנאי אכסון לא נאותים, אבל לא מבין למה הבעיה נשארת גם בשנה שאחריה. הפקעות אוכסנו (בשנה השנייה) בשקית המקורית ונשמרו בארון שמונח בגינה (באזור מוצל) רחוק ממקום אכסון פירות, כך שגאז האטילן שנודף מפירות מבשילים לא אמור להשפיע עליהן.

הבעיה נמצאת בעיקר בצמחים ממשפחת האירוסיים, כגון איקסיה, מוריאה ו-רומוליאה. ספרקסיס, לעומת זאת, פרח היטב ואף חנט זרעים.
שאלתי היא, אם חיות הפקעות מוגבלת כפי שהזכרת, האם הפקעות שנמכרות לא פורחות כי הן הורבו פעמים רבות מדי על-ידי חלוקה במקום הפרייה וזריעה? (חלק מן הצמחים אינם מופרים על-ידי חרקים מחוץ לאזור הולדתם ויש צורך בהאבקה ידנית שהיא יקרה יותר)

נושא לבדיקה: עבר בראשי הרעיון לבדוק האם שקיות הניילון המנוקבות באריזה המקורית עלולות להשפיע. ניילון עשוי מחומר שנקרא פוליאטילן. האם חומר זה מתפרק באיטיות לאטילן שעלול לעכב פריחה? האם נחלתם הצלחה טובה יותר על-ידי אכסון פקעות בשקיות נייר במקום ניילון?
cass
 
הודעות: 63
הצטרף: 11 אוקטובר 2009, 21:33

Re: שינויי אקלים ופקעות שלא פורחות

הודעהעל ידי גרטמן יואב » 09 אוקטובר 2010, 10:23

המיןדע בלינק המצורף,חשוב,ידוע ,ומענין.אבל עוסק בצבעונים בלבד.הללו למעשה לא מתחדשים כלל בארצנו.ישלהם צורך לחדש פקעת כל שנה
לסייפנים אותה בעיה אבל סיכוי לחידוש רב יותר.
לנרקיבים וליקינטונים אין בעתיה כזאת.הפקעות הן רב שנתיות.
אם הצמחים הם מאותה ועוד.כאן למזג הנה,קימות סיבות אפשריות אחרות לאי פריחה.יובש רב מידי לאחר השתילה או פקעות פגומות מראש ועוד. כאן נכנס מזג אויר לתמונה.חום רב בימי השתילה עלול,אם לא נשקה היטב,לפגוע בשורשים.זה לא קורה אלא בסתיו.אולי אכנס לפרטים כשאחזור.חוזר:להשקות הייטב אחרי השתילה.
גרטמן יואב
 
הודעות: 12561
הצטרף: 24 נובמבר 2008, 10:54


חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 10 אורחים