פלרגוניום

המנהלים: benyagur, ש. כהן-סיון, גרטמן יואב

פלרגוניום

הודעהעל ידי רפי הור » 22 ספטמבר 2010, 14:22

כל הפלרגוניום בגינה שלי "קפואים", זה אומר שאין לבלוב חדש, ופריחה אך מדי פעם. אני משקה 3 פעמים בשבוע בטפטפות כשעתייים על פעם.
(אחד מהם עם עלים בשרניים, סבל מרקבון השורש, זאת אומרת שחלקו העליון נראה בסדר אך כשנגעתי בו הוא פשוט נעקר מהשורש היות והכל היה רקוב שם)
גם פטוניות ששמתי לפני כחודשיים לא ממש התפתחו.

1. האם זו תקופה שהצמחים "ישנים"?
2. אם לא, מה אפשר שחסר, האם עכשיו זה זמן מתאים לשים קומפוסט?

3. האם גם בלי קומפוסט יש עניין לתחח את האדמה ולקלטר אותה קצת?

4. איך אני יכול לדעת מה מצב האדמה שלי, האם היא צריכה דשן או שהפול שמתי בה יותר מדי דשן (היה צמח ששאלתי עליו בפורום ונעניתי כי הוא סובל מעטדף דישון), ואז איך אני "מנקה" אותה מעודפי דישון?
רפי הור

Re: פלרגוניום

הודעהעל ידי ש. כהן-סיון » 23 ספטמבר 2010, 19:41

לא ברור מדבריך אם הפלרגונים שתול בקרקע או בעציצים. אם בקרקע, והיא כבדה, אתה משקה אותו כנראה מעל לנדרש. הצמח לא זקוק לכל כמות המים שאתה מגיש, די בכך שתשמור על קרקע לחה מעט בכל עת אבל בשום פנים ואופן לא מוצפת. שורשי הפלרגוניום עלייים והשקיה מרובה במשך זמן ארוך תעיק עליהם במיוחד. ענין הקומפוסט אינו קריטי לצמח זה. בבתי עלמין ראיתי צמחי פלרגונים משגשגים בקרקע חרסיתית-גירית עם השקיה, כנראה, רק לעיתים לא מזומנות. עובדה שמצאת צמח אחד עם שורשים במצב ריקבון מתקדם. גם ענין הדישון משני. אל תדשן כלל והשקה לפי מה שהצעתי. זו לא תקופה של תרדמת, ובכל מקרה פלרגונים לא ממש נכנס למצב כזה אבל בהחלט מוריד את הקצב. תיחוח הקרקע תמיד עוזר אבל צריך להזהר לא לפגוע בשורשים. בכל זאת, אם הקרקע אצלך דלה קלטר קומפוסט מסביב לצמחים אבל לא עתה אלא בחודש ינואר.
ש. כהן-סיון

חזור אל פורום צמחיה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 13 אורחים